Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Könyvek részletek

Papp István : A magyar népi mozgalom története - ekönyv

1920-ban a magyar történelem egyik legsúlyosabb krízise érkezett el. Nem csupán a történelmi Magyarország és hagyományos vezető rétegei találtattak könnyűnek: 1918 és 1919 forradalmaival együtt elbuktak a radikális reformokat szorgalmazó baloldali pártok is. Közel hat év háborús pusztítás után gazdasági, szociális, külpolitikai és művelődési problémák sokasága halmozódott fel. Ekkor született meg a fiatal értelmiség reform iránt elkötelezett részéből a magyar népi mozgalom. Az ő történetükről szól ez a könyv. 


A magyar népi mozgalomról meglepően keveset tud a jelenkori emlékezete, és ismereteink jó része is leginkább félreértésekből és előítéletekből táplálkozik. A népi mozgalom elitjéhez tartozók – Németh Lászlótól és Illyés Gyulától kezdve Veres Péteren és Kovács Imrén át egészen Bibó Istvánig – megpróbáltak választ találni a Trianon utáni Magyarország legégetőbb kérdéseire, méghozzá nem a hagyományos ideológiák mentén, hanem egy általuk „harmadik útnak” nevezett eszmeiség jegyében.


Papp István kötete – amely harminc év óta az első modern szemléletű összefoglalása a témának – elsősorban azt kívánja bemutatni, hogyan és miért született meg a népi mozgalom, illetve hogy legfontosabb tagjai milyen elgondolásokat fogalmaztak meg, és milyen reformokat láttak szükségesnek 1945 előtt és után. 


Megrendelhető e-könyv formában:


http://bookandwalk.hu/A-magyar-nepi-mozgalom-tortenete-9064-ebook.aspx


http://www.dibook.hu/konyv/A_magyar_nepi_mozgalom_tortenete


https://www.ekonyv.hu/hu/konyv-reszletei/a-magyar-nepi-mozgalom-tortenete?eid=4082


http://www.multimediaplaza.com/ekonyvek/adatlap/3873

HR

Szerző:

Papp István

Kiadás éve:

2012

ISBN:

9786155418341

Terjedelem:

282

Formátum:

e-könyv

Kötészet:

Kapcsolódó anyagok:

HR

Fogy. ár: 1 990 Ft

Paleolit táplálkozás