Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Könyvek részletek

Andrew Zimmern : A bizarr valóság

ANDREW ZIMMERN a világhírű séf és gasztronómiai szakíró, a Bizarr ételek című nagy sikerű televíziós sorozat házigazdája szó szerint körbeette már az egész világot – szinte nincs olyan különleges étel és helyi specialitás, amit ne kóstolt volna meg. Zimmernt azonban nem csupán a megszokottól eltérő ízek, a különleges összetevők, az ínyencségek, a bizarr, sőt olykor gyomorforgató fogások érdeklik: az ételek révén a helyi kultúrába és az ott élők mindennapjaiba is igyekszik belekóstolni. Zimmern állítja: mindenki szeret jókat enni, és az étel tökéletesen alkalmas a kultúrák közti távolságok áthidalására, barátságok kialakítására, családias hangulat létrehozására – akár egyetlen nap leforgása alatt is.


Andrew Zimmern – aki a televíziós műsorából megszokott harsány és közvetlen hangján szól olvasóihoz is – pontosan tudja, hogy egy helyi piac vagy egy metróvégállomás büféje ezerszer többet elmond egy országról, mint a legfontosabb múzeumok. Bárhol is jár a világban, „kulináris antropológusként” mindig valódi és hamisítatlan élményekre vágyik, és a helyiek közé elvegyülve igyekszik a legautentikusabb és leghagyományosabb ételeket kipróbálni, legyen az a marokkói koldusok báránylevese, a szamoaiak tradicionális sült denevére vagy épp egy párizsi szarvasgomba-szaküzlet ínyencségei.

HR

Szerző:

Andrew Zimmern

Kiadás éve:

2015

ISBN:

9786155492785

Terjedelem:

320

Formátum:

140*200

Kötészet:

kartonált

Kapcsolódó anyagok:

HR

Fogy. ár: 3 150 Ft

20% kedvezményes ár: 2 520 Ft

Paleolit táplálkozás