Kereső

Mit keressen?

Hol keresse?

Szerzők részletek

Mezei Elmira

Paleolit táplálkozási tanácsadó és reformszakács vagyok. 1998 óta tanítok tudatos táplálkozást. Fő érdeklődésem az ételek egészségre gyakorolt hatása, és az étkezéshez kapcsolódó érzelmi tényezők. 1998-2000-ig az angol Lawrence Plaskett Holistic Nutritional Medicine College-ban tanultam táplálkozástudományt. 

Tíz évig éltem Angliában, Hollandiában és Indonéziában, ahol sok helyi specialitással megismerkedtem, így a főzőtanfolyamaimon szereplő receptek skálája számos egzotikus fogással bővült. 

Újra itthon, először az Angyalok Konyhája étkezésterápiás cég munkatársaként, majd független tanácsadóként dolgoztam. 2009 ősze óta az Ízek és Érzések gasztro- és életmód magazin szakmai csapatának tagja vagyok.

2010 január óta paleolit módon táplálkozom, és ezt az étrendet tanítom, illetve konzultációimban ajánlom. 2010 júniusa óta rendszeresen tartok paleolit főzőtanfolyamokat, ahol  részint hagyományos magyar ételek paleo változatát, valamint az új diéta által inspirált kreatív recepteket tanítok.

Célom az egészséges táplálkozás megszerettetése, hogy élmény szinten kapcsolódjon össze a „finom” és az „egészséges”.  Tanfolyamaim abban segítenek, hogy a résztvevők számára változatosságot hozzon a napi ételek megválasztásában, és magabiztosságot az elkészítésben. 

HR

A Kiadónál megjelent kötetei:

Paleolit táplálkozás