Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A macskák lelki élete

Ár:
3.490 Ft
2.792 Ft
Kedvezmény: 698 Ft
Kedvezmény: 20%
ISBN: 9786155715662
Cikkszám: 0782
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: McName, Thomas

Fülszöveg

A magányosan sétáló macska – Rudyard Kipling ezt a címet adta egy varázslatos elbeszélésének. Nem véletlenül! A macska öntörvényű lény, az egyik legrejtélyesebb teremtmény a világon, és mégis, vagy éppen ezért, az ezredfordulóra az ember talán legnépszerűbb háziállata lett. Meg akarjuk fejteni a titkát? A tudományt hívjuk segítségül, amely egyre több információval szolgál arról, hogy a macska vonzó, kecses külseje mögött milyen lelki élet rejlik. Milyen érzelmeket táplál irántunk és társai iránt? Mit akar közölni velünk? Mit takar néha kiszámíthatatlan viselkedése? Mit vár tőlünk, emberektől, és mit tehetünk azért, hogy jobb élete legyen?
A macskák lelki élete című könyvében Thomas McNamee nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a legújabb kutatások eredményeit feldolgozva rávilágítson, milyen hajtóerők, ösztönök mozgatják ezt a gyakran kiismerhetetlen teremtményt. McNamee számos szakértőt bevonva és a tudomány módszereit alkalmazva keres magyarázatot többek közt olyan rejtélyes és érthetetlen jelenségekre, hogy miként képes a macska egy népes társaságban éppen azt a személyt kiszúrni, aki nem szereti.
A macskák lelki élete egyben megható történet egy kénytelen-kelletlen örökbe fogadott, mégis a család kedvencévé váló fekete kiscicáról. McNamee élvezetes elbeszélői stílusban idézi fel kis kedvence kalandozásait, aki Montana hegyvidéki vadonjaiban éppúgy feltalálja magát, mint San Francisco viktoriánus házaiban. Közben pedig egyre tisztább képet kapunk arról, hogyan lopta be magát a macska az emberek világába és szívébe. A könyv tanulságaival felvértezve még jobb társai lehetünk doromboló kedvencüknek, és felismerhetjük, mennyi mindent tehetünk érte, ha valóban odafigyelünk arra, amit közölni próbál velünk.
Thomas McNamee számos könyv szerzője, a macskák mellett írt már grizzlymedvékről, farkasokról, sőt szépirodalmi művei is megjelentek. 2016-ban elnyerte a John Simon Guggenheim Emlékalapítvány ösztöndíját. Jelenleg San Franciscóban él.