Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Az órák

Online ár:
3.490 Ft
2.792 Ft
ISBN: 9786155609893
Cikkszám: 0741
Elérhetőség: Nem rendelhető
Szerző: Cunningham, Michael

Fülszöveg

Három kor, három helyszín – három nő. Mindhárman élik a maguk hétköznapjait, ám mindannyiuk számára elérkezik a sorsfordító pillanat, amikor szembesülniük kell életük fájdalmas valóságával és önmagukkal.
A második világháború idején a briliáns angol írónő, Virginia Woolf rodmelli otthonában egy reggel Mrs. Dalloway című regényén dolgozik, s épp azt kell eldöntenie, életben hagyja-e főhősnőjét. Borzalmas fejfájás gyötri, hangok és árnyak ostromolják. Attól retteg, hogy az őrület szélén áll…
Az ötvenes években egy amerikai kisvárosban Laura Brown reggel, ébredés után a Mrs. Dallowayt olvassa. Laura második gyermekét várja, ám egyre inkább úgy érzi, nem a saját életét éli, csak eljátssza a jó háziasszony, az odaadó feleség és a szerető anya szerepét. Legszívesebben letépné arcáról a maszkot, s visszafeküdne olvasni.
A 20. század végi New Yorkban Clarissa Vaughan épp halálos beteg barátjának, Richardnak szervez partit, aki tréfásan mindig Mrs. Dallowaynek szólította. Clarissa reggeli teendői közepette a múlton és a jelenen töpreng, s mire elérkezik a parti ideje, a sejtelmek tragédiába torkollnak…
Az órák varázslatos, sodró lendületű regény, amelyben három női sors fonódik össze téren és időn át kibogozhatatlanul. Az élet és az irodalom láthatatlan, eltéphetetlen szálakkal kapcsolódik egymáshoz, és minden mindennel összefügg.
Michael Cunningham amerikai író. 1998-ban jelent meg világsikert hozó regénye, Az órák, melyért Pulitzer- és Faulkner-díjat kapott, és amelyből 2002-ben film készült Meryl Streep, Nicole Kidman és Julianne Moore főszereplésével. Az író ma New Yorkban él, és a Yale Egyetemen kreatív írást oktat.

Neked ajánljuk

Szerző: Boyden, Joseph
3.990 Ft 3.192 Ft