Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Az orenda

Online ár:
3.990 Ft
3.192 Ft
ISBN: 9786155609916
Cikkszám: 0769
Elérhetőség: Nem rendelhető
Szerző: Boyden, Joseph

Fülszöveg

A fiatal jezsuita, Christophe Franciaországból érkezik az Újvilágba az őslakókat megtéríteni. Egyenesen a huronok és az irokézek nemzedékek óta tartó véres küzdelmének kellős közepébe csöppen. A viszály még jobban elmérgesedik, amikor a nagy huron harcos, Madár magával hurcol egy irokéz kislányt, Hóesést, hogy örökbe fogadja, és a sajátjaként nevelje. Az öldöklés immár nemcsak baltákkal és késekkel folyik, hanem az európaiaktól kapott fegyverekkel is, és úgy tűnik, a kegyetlen harc addig nem ér véget, amíg az egyik nép el nem törli a másikat a föld színéről. Christophe, Madár és Hóesés sorsa eltéphetetlenül összefonódik, a három hős megállíthatatlanul sodródik az ismeretlen végzet felé…
„Azt akarom, hogy anyám a karjába vegyen. Azt akarom, hogy apám összedörgölje velem az orrát. Azt akarom, hogy a bátyám átvigyen a folyón, nehogy vizes legyen a lábam. Azt akarom, hogy apám fivérei öljék meg ezeket a férfiakat, akik megölték a családomat. Azt akarom, hogy apám fivérei okozzanak ugyanakkora szenvedést nekik, mint amekkorát én érzek.”
Joseph Boyden a17. századi Észak-Amerika vadonjában játszódó, több mint egy évtizedet felölelő, torokszorítóan izgalmas regényében küzdelem és remény, gyanakvás és bizalom, gyűlölet és szeretet történetét beszéli el. Az orenda egy letűnt, véres és veszedelmes kor húsba vágóan eleven, mégis időtlen krónikája.
Az 1966-ban született, ír, skót és mesztic felmenőkkel rendelkező Joseph Boyden a kortárs kanadai irodalom kiemelkedő alakja. Első kötete, a realitás és misztikum határmezsgyéjén egyensúlyozó Három nap az út 2006-ban elnyerte Kanada egyik legrangosabb irodalmi díját. Az orendát 2014-ben a Canada Reads az Év könyvének választotta. Boyden az ontariói Willowdale-ben nőtt fel, ír katolikus családban, harmadikként a tizenegy gyerek közül. Egy képzési program keretében bennszülötteket tanított szülőföldjén, a Northern College-ban, illetve kreatív írást oktatott a University of British Columbián.

Neked ajánljuk