Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

táplálkozás

Rendezés:
Nézet:
Szerző: Szendi Gábor

Szendi Gábor új kötete tudományos kutatásokra alapozva bizonyítja, hogy erős immunrendszerünk legnagyobb ellensége nyugati életmódunkban, ezen belül is étrendünkben keresendő. Pusztán tablettákkal nem lehet sajnos az életmóddal végzett rombolást visszafordítani. 

Könyve ismerteti, milyen kockázatokat hordoznak a nap mint nap fogyasztott élelmiszerek, s az általuk okozott problémák: a magas vércukor- és inzulinszint, a különböző gyulladások. Bemutatja azokat a tudományosan igazolt, de talán kevésbé ismert módszereket, amelyekkel felvehetjük a harcot a legfélelmetesebb immunológiai betegségekkel is. Szendi állítja: majd minden betegség hátterében, így az immunműködés zavaraiban is a mitokondriumok hibás működése áll, ezért az immunrendszer serkentésének hatásos módja, ha a mitokondriumok számát és teljesítményét is növelni tudjuk. 

A szerző részletesen bemutatja az influenzajárványok természetét, és kiemelt figyelmet fordít a koronavírus elleni komplex és hatékony védekezésre. Bizonyítja, hogy az új járványt életmódunk tette különösen pusztítóvá, legfőképpen az ennek több évtizedes hatása alatt nyögő idős, krónikusan beteg emberek körében. Külön fejezetben foglalkozik a rák elleni küzdelemmel is: a deutériumszint csökkentésével, illetve a C-vitamin-infúzió hatásosságával. Szendi szerint sosem késő felébredni, és sokat tehetünk azért, hogy immunrendszerünk valóban erős ellenfélként nézzen szembe a különböző betegségekkel.

4.499 Ft 3.599 Ft

Miután Paul és Shou-Ching Jaminet hosszú évekig sikertelenül küzdött krónikus betegségével, mindkettőjük érdeklődése az egészséges táplálkozás felé fordult. Öt éven át tartó kutatásaik eredményei gyökeresen megváltoztatták az életüket. A Tökéletes Egészség Diétában a tudós házaspár közérthető, világos stílusban magyarázza el, hogy tápanyagban szegény, toxikus étrendünk miként kezdi ki szervezetünket, illetve megtudhatjuk, hogyan nyerhetjük vissza egészségünket és érhetünk el tartós testsúlycsökkenést táplálkozási szokásaink optimalizálásával, méregtelenítő és immunerősítő étrenddel. A szerzők állítják: gyakran már attól a gyógyulás útjára léphetünk, ha betartunk bizonyos szabályokat az egészséges táplálkozással kapcsolatban. A kötetben számos praktikus tanács olvasható, amelyek segítségével könnyedén áttérhetünk az egészségesebb étrendre, elérhetjük ideális testsúlyunkat, és tartósan egészségesek maradhatunk. A tudományos kutatásokon alapuló Tökéletes Egészség Diéta egyszer s mindenkorra megváltoztatja életminőségünket.  A Jaminet házaspár által kidolgozott, tudományos kutatásokon alapuló, „tökéletesített paleolit étrend” (Vogue magazin) az önsanyargatás nélküli, tartós fogyás és a tökéletes egészség kulcsa. Maradjunk egészségesek, és érezzük jól magunkat a bőrünkben! Ez több mint egy egyszerű diéta.

Ez a tökéletes egészség programja. (…) Több száz táplálkozással és egészségmegőrzéssel foglalkozó könyvet olvastam, de a Tökéletes Egészség Diéta vezeti a toplistát.
Chris Kresser, az integratív gyógyszerészet szakértője

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos legjobb összefoglaló jellegű munka, amivel valaha találkoztam. Ha csak egy könyvet terveznek elolvasni a témakörben, ez legyen az.
Seth Roberts, PhD, pszichológus, a Berkeley Egyetem professor emeritusa

PAUL JAMINET, PHD a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központjának kutatója volt. Paul krónikus betegségét legyőzve úgy döntött, kifejleszti az öregedéssel és a betegségekkel kapcsolatos elméletét. SHOU-CHING JAMINET, PHD sejtbiológus és rákkutató a bostoni Beth Israel Kórház és a Harvard Orvosi Iskola munkatársa.

4.999 Ft 3.999 Ft

Hiánypótló, hasznos és különlegesen gyakorlati táplálkozási „tanácsadót” ad az olvasók kezébe BARTHA ÁKOS és MEZEI ELMIRA. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, ami napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb.
Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.
Az ausztrál Monash Egyetem kutatói által tudományos alapon kidolgozott módszer alapja az ún. erjedő szénhidrátok – kezdőbetűikből alkotott nevükön: FODMAP-ok – kerülése, mivel az arra érzékenyeknél ezek komoly bélpanaszokat okozhatnak. 
A leggyakoribb ilyen jellegű emésztőszervi egyensúlytalanság az IBS (irritábilisbél-szindróma), melynek kezelésében ezzel a módszerrel óriási sikereket érnek el. Ezenkívül hatékony lehet még IBD (gyulladásos bélbetegségek), funkcionális emésztőszervi rendellenességek, bélflóra-egyensúlytalanságok, felszívódási és emésztési zavarok, laktózérzékenység, valamint NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenység) esetén.
A terápiás célú étrend lényege, hogy kerüljük a magas FODMAP-tartalmú táplálékokat – többek között a laktóztartalmú tejtermékeket, a gluténtartalmú gabonaféléket, bizonyos zöldségeket és olajos magvakat, valamint némelyik gyümölcsöt is. Nem kell azonban megijedni, mert igen változatos a fogyasztható ételek sora – idetartozik minden hús- és halféle, a laktózmentes tejtermékek, a tojás, illetve sokféle zöldség és gyümölcs. A szerzők az alacsony FODMAP-étrend tudományos alaposságú és részletes bemutatása mellett kitérnek egyes betegségtípusok (endometriózis, ekcéma stb.) és a táplálkozás összefüggéseire, az igénybe vehető diagnosztikai eljárásokra, a manapság heves viták tárgyát képező probiotikumok hasznára, a modern kori édesítők, valamint a prebiotikus rostok és a gyógynövények szerepére.
A kötet második részében szereplő ínycsiklandó és főképp egészséges receptek pedig azt bizonyítják, hogy egy diéta nemcsak változatos, hanem igazán élvezetes is lehet!

BARTHA ÁKOS az élelmiszer- és a táplálkozástudomány több területén is tevékenykedett, hosszú évek óta foglalkozik az ételek, a táplálkozás bonyolult témakörével. Tapasztalataira és tanulmányaira alapozva kutatja a különböző diétákat és terápiás célú étrendeket. Küldetésének tekinti, hogy kiutakat mutasson a táplálkozási tanácsok útvesztőiből, valamint hidakat építsen a hagyományos orvosi szemlélet és a tudományosan is alátámasztott, természetes módszerek között. 

MEZEI ELMIRA táplálkozási tanácsadó és reformszakács, számtalan egészséges és ínycsiklandó étel megálmodója, tucatnyi nagy sikerű szakácskönyv szerzője. Specialitása a szűkített keresztmetszetű táplálkozáson belül a teljesség megtalálása. Főzőtanfolyamain és könyveiben arra tanít, hogy hogyan lehet egy diéta keretein belül ínyenc és teljes értékű kulináris élményt létrehozni. Inspirációt leginkább az ősi alapokon nyugvó, természetes és szezonális táplálkozásból merít.

5.999 Ft 4.799 Ft
Szerző: Mezei Elmira

Mezei Elmira 2017-ben megjelent Autoimmun szakácskönyve átütő újdonságnak számító szemléletével és receptjeivel nagy sikert aratott mind az autoimmun betegségekben érintettek, mind a táplálkozástudományi szakemberek körében. Nem véletlenül, hiszen lehetőséget és esélyt adott az autoimmun betegeknek, hogy étkezésükkel, ételeik gondos megválasztásával maguk is nagymértékben hozzájáruljanak egészségi állapotuk szinten tartásához, vagy akár javításához is.

Az új kötet főként azoknak szól, akik már az autoimmun protokoll szabályai szerint élnek, sikeresen túljutottak a diéta első, legszigorúbb szakaszán, és a közérzetük, állapotuk ennek köszönhetően egyértelműen javult. A kezdetben kiiktatott, egyébként magas tápértékű alapanyagokat később fokozatosan, több lépésben vissza lehet emelni a táplálkozásba, azokkal az ételféleségekkel kezdve, amelyek feltehetőleg a legkevesebb problémát okozzák.

A könyv ehhez a visszaépítési folyamathoz ad konkrét tanácsokat és ízletes recepteket. A cél továbbra is a szervezet tápanyagraktárainak feltöltése, az emésztőrendszer tisztítása és gyógyítása, hiszen a gyulladásfokozó ételektől mentes táplálkozás csillapítja az autoimmun folyamatokat.

Jól enni és jól lenni – a kettő kölcsönösen feltételezi egymást. Az egészséghez nélkülözhetetlen a jóltápláltság, ahhoz pedig az kell, hogy szívesen együnk, és jóízű, tápláló ételeket fogyasszunk.

Manapság egyre többen vannak, akik azért váltanak tudatosan életmódot, hogy megelőzzék a betegségeket, vagy legalábbis csökkentsék kialakulásuk esélyét. A szerző reméli, hogy könyvével őket is meg tudja szólítani, és segítségükre lehet céljuk elérésében. Hiszen nyilvánvaló tény, hogy a természetes táplálkozás gyulladás- és stresszcsökkentő hatású. Ha a minőségi étkezéssel javíthatunk közérzetünkön, általános egészségi állapotunkon, tegyük meg!

MEZEI ELMIRA táplálkozási tanácsadó és reformszakács, a hazai paleomozgalom egyik úttörője, számtalan egészséges és ínycsiklandó étel megálmodója, tucatnyi nagy sikerű szakácskönyv szerzője, saját indíttatásból vágott bele egy igen szigorú, nyolchetes autoimmun diétába. A kúra annyira hasznosnak és sikeresnek bizonyult, hogy azóta is a főbb elemeit betartva főz és él. Az Autoimmun szakácskönyv második kötetében kilencven új, ínycsiklandozó receptet gyűjtött össze.

4.999 Ft 3.999 Ft
Szerző: Rubin Eszter

A Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak.
Az alacsony hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és szemléletváltáshoz. 
A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen lebontani.

„Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet.
A hisztaminproblémák okainak kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges hisztamin felhalmozódását.” 
Kulcsár Angéla
funkcionális táplálkozási szakértő

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. Fordulatos életpályája és személyes tragédiák is közrejátszottak korábban megjelent regényeinek témaválasztásában. Gasztronómiával gazdagon átszőtt első két kötete: Barhesz (2012), Bagel (2016). A Barheszből monodráma is készült, melyet Csákányi Eszter adott elő. A Jaffa Kiadónál 2019-ben megjelent utolsó kötete a nagy sikerű Árnyékkert

4.999 Ft 3.999 Ft
Szerző: Russ, Elle

Hiába konzultált több mint két tucat endokrinológussal, belgyógyásszal és általános orvossal, Elle pajzsmirigybetegsége csak egyre rosszabb lett. Mintha az orvosok nem tudták volna a megoldást, de még csak reménnyel sem kecsegtették.

Az elkeseredett és kétségbeesett szerző végül átvette az irányítást, és egyedül gyógyította meg pajzsmirigy-alulműködését, majd később súlyos reverz T3-problémáját. Elkötelezett paleo életmóddal, önmagán kitapasztalva a gyógyszerek hatását, illetve a pajzsmirigyhormon-pótlás gyökeresen átalakított terápiájával sikerült kövér, eltompult szellemű, kifáradt roncsból edzett, összeszedett, élettel teli nővé válnia.

A könyv mindenre kiterjedő útmutatást ad a pajzsmirigyproblémák kezeléséhez, a zsírégetés optimalizálásához és az egészség visszanyeréséhez.

 

Pajzsmirigyproblémád lehet, ha a következő tüneteket tapasztalod:

- állandóan hízol, képtelen vagy fogyni,

- nincs energiád még hosszú, pihentető alvás után sem,

- tompaság, depresszió, motivációhiány jellemez,

- állandóan hideg a lábad és a kezed, még meleg időben is,

- menstruációs zavarokat tapasztalsz, problémás a teherbe esés, alacsony a libidód.

 

„Ez a könyv pajzsmirigyproblémákkal küzdők millióinak képes segíteni: elindít a gyógyulás útján, és segít elkerülni az orvosi félrekezelés csapdáit.”

Mark Sisson, az Őseink egészsége című könyv szerzője

 

„Azok a betegeim gyógyulnak a legsikeresebben, akik áttértek az ősi, paleo életmódra. Elle módszere mindenkinek segíthet az optimális pajzsmirigyhormon-anyagcsere elérésében.”

Dr. Gary E. Foresman integratív orvos

 

Elle Russ író, életmód- és egészség-tanácsadó, a The Primal Blueprint Podcast népszerű műsorvezetője, amely az iTuneson az Egészség kategóriájában a húsz legkedveltebb műsor között van. A Primal Health Coach Program tanácsadó testületének tagjaként képzések fejlesztésében vesz részt. Malibuban, Kaliforniában él. Bővebben az elleruss.com-on olvashatsz róla.

3.999 Ft 3.199 Ft
Szerző: Szendi Gábor

A múlt század derekán kezdett világossá válni, hogy valami nagy baj van a nyugati világ egészségével. A probléma előtt értetlenül állt a tudomány: a látszólagos fejlődés ellenére olyan veszedelmes kórok jelentek meg világunkban, amelyek pár évtizeddel korábban még ritkák vagy ismeretlenek voltak. SZENDI GÁBOR könyvében fejezetről fejezetre bontakoznak ki a nyugati civilizáció és egyes betegségek összefüggései. Ezek a bajok oly réginek tűnnek, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni: mindig is velünk voltak, és nem új fejlemények az emberiség történetében. Ám a gyökereket kutatva szinte kivétel nélkül azt tapasztaljuk, hogy történetük nem is oly régen kezdődött… A paleolit táplálkozással foglalkozó kutatások és az evolúciós orvoslás újszerű felismerései teljesen átrendezik az emberről alkotott képünket: merőben új betegségelméletük érthetővé és sikeresen kezelhetővé teszi a nyugati civilizáció betegségeit. Szendi Gábor e tudományos eredményekre támaszkodva állítja: mivel a betegségek keletkezésének a táplálkozás az egyik sarkalatos pontja, ezért a paleolit étrend rendkívül hatásosnak bizonyulhat a kezelésükben. A paleolit táplálkozás nem az élet vize és nem a bölcsek köve. Ám szemben más divatos fogyókúrás irányzatokkal – amelyeknek kritikája is helyt kapott e kötetben – nem is zavaros prófécia, hanem az ember tudományos alapokon nyugvó, újra felfedezett étrendje és életmódja.

3.490 Ft 2.792 Ft
Szerző: Mezei Elmira
Az autoimmun betegségek nem egyik napról a másikra alakulnak ki. A tünetek megjelenése előtt a rejtett gyulladások és az önpusztító mechanizmusok akár hosszú éveken át rombolhatják a szervezetet. Ezt a folyamatot jelöli az úgynevezett autoimmun spektrum kifejezés: a skála egyik végén a még észlelhetetlen változások, a másik végén pedig az életminőséget már súlyosan károsító állapotok találhatóak. Minden autoimmun betegséggel küzdő ezen a skálán helyezkedik el valahol.

Előfordulhat, hogy komolyabb tünetek soha nem jelentkeznek, csak lappangó, krónikus kellemetlenségek, mint az elhízás, a hangulati ingadozások, a szüntelen fejfájás, allergiák, depresszió, alvásproblémák, a felborult bélflóraegyensúly, ízületi fájdalmak és nem utolsósorban a megmagyarázhatatlan, krónikus fáradtság.

Mivel az autoimmun betegségek kialakulásában három tényező biztosan szerepet játszik – az örökletes faktorok, a környezeti hatások és az áteresztő bélszindróma, vagyis az ezt kialakító életmód –, ezért tanácsos átgondolni, hogy ezek közül melyikre van leginkább befolyásunk? A válasz nyilvánvaló: a harmadikra, vagyis arra, hogy mit eszünk, mit iszunk, hogyan élünk.

Mindennek tükrében talán a legfontosabb, hogy mi az, amit nap mint nap enni kell ahhoz, hogy a szervezet tápanyagraktárai feltöltődjenek, az emésztőrendszer tisztuljon és gyógyuljon. A gyulladásfokozó ételektől való tartózkodás csillapítja a szervezetben zajló autoimmun folyamatokat – de az egészséghez jóltápláltság, elégedettség is kell, amit csak a lehető legmagasabb tápanyag-sűrűségű, ízletes ételekkel érhetünk el.

Mezei Elmira táplálkozási tanácsadó és reformszakács, a hazai paleo mozgalom egyik úttörője, számtalan egészséges és ínycsiklandó étel megálmodója, tucatnyi nagy sikerű szakácskönyv szerzője, saját indíttatásból vágott bele egy igen szigorú, nyolchetes autoimmun diétába. A kúra annyira hasznosnak és sikeresnek bizonyult, hogy azóta is e szerint főz és él. Az Autoimmun szakácskönyvben összegyűjtötte ezeknek az ételeknek a receptjeit. A kötet bevezetőjében saját történetét is megosztja az olvasókkal, így minden sorát a személyes érintettség és a tapasztalat hitelesíti.
4.999 Ft 3.999 Ft
Szerző: Szendi Gábor

Idestova hat éve, hogy Szendi Gábor megírta Paleolit táplálkozás című könyvét. Bár sokan csupán egy újabb divathóbortnak tartották, ami előbb-utóbb lecseng, a paleo sikere töretlen, és mind nagyobb tömegeket gyógyít ki a nyugati embert sújtó betegségekből. Az eltelt idő alatt az alapelvek mit sem változtak, de számos – elméleti és gyakorlati – kérdés fogalmazódott meg a gondolkodó és fejlődni vágyó paleósokban. Ki szabad-e elégítenünk az édesség iránti vágyunkat maglisztekből készült finomságokkal, vagy jobban tesszük, ha óvakodunk tőlük? Ha egyszer a paleo a szervezetünknek optimális étrend, miként lehet, hogy egyesek mégsem tudnak lefogyni vele? Vajon a ketogén diéta a paleo vadhajtása, vagy egyes esetekben tényleg csodákat művelhet? Valóban a mértéktelen húsevés okozza a köszvényt? Hogyan előzhetjük meg a vesekő kialakulását? A paleo legjelentősebb hazai szaktekintélye, Szendi Gábor hisz a megújulásban: abban, hogy rég bevált receptek ismételgetése helyett állandóan frissíteni kell tudásunkat. Így született meg ez a nagyszabású elméleti összefoglaló, amelynek méltó párja állandó szerzőtársa, Mezei Elmira szakácskönyve, a Paleolit konyha haladóknak.

3.490 Ft 2.792 Ft
Szerző: Axe, Josh Dr.

Az emberek 80 százalékát érinti a szivárgó bél szindróma állapota – sokszor úgy, hogy nem is tudnak róla. A krónikus gyulladások, a különböző allergiák, autoimmun betegségek, pajzsmirigy-alulműködés, sőt a cukorbetegség vagy akár az ízületi gyulladás hátterében is megbújhat ez a probléma. Dr. Josh Axe könyve nélkülözhetetlen útmutató az egyik legtöbbet tárgyalt, mégis még mindig kevéssé értett egészségi állapot megértéséhez, diagnosztizálásához és kezeléséhez. 
A szerző megmutatja, hogy a tisztasággal kapcsolatos megszállottságunk és a túlzásba vitt fertőtlenítés valójában, mintegy járulékos veszteségként, károsítja bélrendszerünk egészségét. Dr. Axe a legújabb kutatási eredményekre támaszkodva olyan egyszerűen követhető, 5 lépéses módszert mutat be, mellyel helyreállíthatjuk károsodott beleinket, és leküzdhetünk számtalan különféle egészségi panaszt: csillapíthatjuk a gyulladásokat és a krónikus fájdalmat, de elősegíthetjük a fogyásunkat is, és fokozhatjuk az energiaszintünket. Személyre szabható harmincnapos tervei segítségével, amelyekben receptek és gyakorlati tanácsok is helyet kapnak, megismerkedhetünk a természetes immunitás ősi művészetével, és helyreállítva a mikrobiomunkat, összhangba hozhatjuk magunkat a természeti környezetünkkel.
DR. JOSH AXE amerikai természetgyógyász, táplálkozástudományi szakértő és kiropraktőr számos, az egészséges táplálkozással kapcsolatos bestseller szerzője. Küldetése, hogy megtanítsa az embereket a gyógyító táplálkozás alapjaira és azokra a természetes módszerekre, amelyekkel a lehető legegészségesebben tudnak élni. Az általa alapított gyógyászati központon kívül honlapja a világ egyik legnagyobb, természetgyógyászattal és egészséggel foglalkozó oldala, táplálkozási tanácsaival profi sportolók felkészülését és versenyzését segíti. 

5.999 Ft 4.799 Ft

A Húsevő diéta olyan forradalmi étrendet mutat be, amely szemben áll minden korábbi táplálkozási szokással, elképesztő eredményei mégis önmagukért beszélnek. 
Az emberi emésztőrendszer felépítése arra utal, hogy őseink alapvetően húsfogyasztók voltak, és csak viszonylag kevés növényi rostot kellett feldolgozniuk. Nem véletlen, hogy a legtöbb energiát és tápanyagforrást igénylő szervünk, az agy fejlődése végül lehetővé tette a bolygó meghódítását. Az embernek csak akkor kellett más táplálék után néznie, és áttérnie a vegyes táplálkozásra, amikor a nagyvadak száma csökkenni kezdett. Ma talán újra visszatérhetünk a húsalapú táplálkozáshoz. 
Az úgynevezett carnivore étrend megengedi bármely állati eredetű táplálék fogyasztását, beleértve a halat, a tojást, a tejet, a vajat, a sajtokat és az állati eredetű zsiradékokat is. Dr. Shawn Baker cáfolja azokat a feltevéseket, hogy a csak húst fogyasztóknál hiánybetegség alakulna ki. Mítosz az is, hogy a húsevés köszvényhez vezet, vagy hogy a vöröshús-fogyasztás növeli a vastagbélrák kockázatát. A könyv részletesen beszámol a módszert alátámasztó evolúciós, történelmi és táplálkozástudományi ismeretekről, így érthetővé válik, miért érnek el olyan sokan kimagasló sikereket vele. Az elméleti hátteret ámulatba ejtő személyes történetek is kiegészítik. 
A húsevő diéta több egyszerű étrendnél: alkalmazása az élethosszig fennállónak és súlyos lefolyásúnak ítélt betegségekre is megoldást nyújthat, s erre a szerző tudományos magyarázattal is szolgál. A carnivore étrend hatására számos panasz megszűnik vagy enyhül, sőt elhízás esetén is sikerrel alkalmazható.

DR. SHAWN BAKER az Egyesült Államok légierejénél szolgálva megjárta Afganisztánt, ahol ortopéd traumás sérülések szakértőjeként dolgozott. Az elmúlt években munkájában arra összpontosít, miként lehet a táplálkozást egészségi állapotunk, teljesítményünk és általános közérzetünk javítása érdekében felhasználni. Az általa kialakított Carnivore Training System, valamint magánkonzultációi révén ezreket inspirált arra, hogy megkérdőjelezzék a táplálkozással kapcsolatos, idejétmúlt dogmákat, és válasszák a húsevő étrendet.

4.999 Ft 3.749 Ft

A modern kor embere elveszítette kapcsolatát a természettel – sőt saját magával is. Bár génjeinket tekintve kőkori emberek vagyunk, étrendünket legtöbb esetben mégsem ennek megfelelően alakítjuk ki. Szendi Gábor és Mezei Elmira legendás szakácskönyve megmutatja, miként térhetünk vissza ősi önmagunkhoz, hogy összhangban élhessünk testünk igényeivel – és közben a modern élet előnyeiről se kelljen lemondanunk.

A hazai paleo mozgalom két elismert szaktekintélye két közös, nagy sikerű szakácskönyvet is jegyzett az elmúlt évtizedben. Szendi Gábor az étrend elméleti alapjaiba avatta be olvasóit, míg Mezei Elmira a csodás receptekért felelt. E két könyv legfontosabb elméleti tanácsait és legjobb receptjeit gyűjtöttük most össze egyetlen kötetbe. Szendi Gábor saját fejezeteit kiegészítette a legújabb tudományos eredményekkel, Mezei Elmira pedig felfrissítette a recepteket, hiszen az étrend számos fontos hozzávalója azóta nálunk is elérhető.

A több mint 140 recept bizonyítja, hogy a paleo lényegével jól megfér a szezonális, friss alapanyagok változatos használata. Emellett lemondással sem jár: a Paleolit szakácskönyv segítségével az olvasó tapasztalni fogja, hogy a paleolit étrend és a kulináris örömök remekül kiegészítik egymást – miközben minden egyes ízletes paleo falattal közelebb jutunk egészségünk helyreállításához vagy épp a gyógyuláshoz. És mindezt a természet csodálatos rendje szerint…

4.999 Ft 3.999 Ft
Szerző: Asprey, Dave

Golyóálló életmód: több vaj, kevesebb testedzés, pihentetőbb alvás - a frissebb elméért és a testért, amelyet megérdemelsz! 

Húszas évei közepén Dave Asprey, a sikeres vállalkozó milliókat keresett a Szilícium-völgyben. Csak éppen közel 140 kilót nyomott, annak ellenére, hogy azt tette, amit az orvosok tanácsoltak: nem evett többet napi 1800 kalóriánál, és másfél órákat edzett, hetente hatszor. 
Amikor a zsírfelesleg miatt már az agyára is sűrű köd kezdett ereszkedni, és az ételek utáni sóvárgás minden energiáját és akaraterejét elszívta, Asprey ugyanazt a gyakorlatot követte, mint amelyik korábban vagyonos emberré tette: „meghekkelte" a saját testét. Több mint 300 ezer dollárt és 15 évet áldozott arra, hogy kiderítse, mi fogja vissza a teljesítményét, és áll a boldogsága útjába. Annak érdekében, hogy testileg és szellemileg is csúcsformába kerülhessen, különböző orvosi vizsgálatokat végeztetett, eldugott tibeti kolostorokat keresett fel, és behatóan tanulmányozta a hagyományos, illetve alternatív megoldásokat. Az eredmény: a golyóálló diétának elkeresztelt gyulladáscsökkentő program, amely gyors, éhségmentes fogyást és drasztikus teljesítménynövekedést eredményez. 
A golyóálló diéta gyökeresen meg fogja változtatni azt, ahogyan a fogyókúráról és az egészséges életmódról vélekedsz. Ki fogod hagyni a reggelit, abbahagyod a kalóriák számolgatását, rengeteg egészséges telített zsírt és intelligens táplálékkiegészítőket fogyasztasz majd, és kevesebbet edzel és alszol. Ennek eredményeképpen nőni fog az energiaszinted, izmosabbá válsz, és sorra olvadnak le rólad a fölösleges kilók. A hagyományos fogyókúrák szemléletét elvető Asprey a negyvenes éveire leadott 45 kilót, és ma egészségesebbnek és szellemileg frissebbnek érzi magát, mint valaha. Ha te is erre vágysz, csak kövesd a Golyóálló diéta útmutatását! 

Dave Asprey szilícium-völgyi befektető, vállalkozó, hivatásos biohekker, a vajjal dúsított golyóálló kávé megalkotója, a Silicon Valley Health Institute elnöke és a 8 millió hallgatóval rendelkező podcast, a Bulletproof Radio házigazdája. Szerepelt a Today Show-ban, a Nightline-ban, a CNN-en, a Financial Times, a Rolling Stone, a Men's Health, a Vogue, a Marie Claire, a Slate, a Forbes és még tucatnyi más folyóirat hasábjain. A Brit Columbia-i Victoriában, illetve a washingtoni Seattle-ben él.

3.990 Ft 3.192 Ft
Szerző: Molnár Dávid

Egészséget, szépséget, fogyást ígérő diétákkal Dunát lehet rekeszteni – de valahogy mindig kiderül, hogy hosszú távon nem működnek. Hiába a megváltást ígérő étrendek, újabb és újabb táplálkozási elvek és irányvonalak, ha van egy közös pontjuk: a szélsőség.

Csak húst egyél, csak zsírt egyél, csak zöldséget egyél, csak gyümölcsöt egyél – halljuk és olvassuk, miközben nemcsak a tapasztalat, de a megbízható tudományos eredmények is mind azt mutatják, hogy a megoldás ebben is az arany középút. A kiegyensúlyozott étrend, mely nem a megvonásokról szól, hanem amelynek segítségével mértékletesen, észszerűen, a tudomány legújabb kutatási eredményeire alapozva tudjuk megválogatni az ételeinket, és nem dőlünk be egy diétának csak azért, mert éppen az a legdivatosabb.

A szerző, Molnár Dávid táplálkozási és életmód-tanácsadó saját magán is megtapasztalta a szélsőséges étrendek pusztító hatását, és most már évek óta segít azoknak a klienseinek, akik a különböző divatos fogyókúrák és elhibázott tanácsok következtében nemcsak nem érték el a kitűzött céljukat, de gyakran az egészségük és a pénztárcájuk bánta a szélsőséges étrendet. Könyvében rendet tesz a rengeteg téves elképzelés és félreértelmezett tudományos eredmény között, amelyekkel a tanácsadásai során találkozott. Amellett, hogy bemutatja, miért olyan károsak a hirtelen felkapott diéták, azt is megtudjuk, hogy egy kiegyensúlyozott, a középutat megtaláló, szerethető táplálkozás segítségével hogyan tudunk lefogyni és egészségesen élni.

4.999 Ft 3.999 Ft
Szerző: Mezei Elmira

Manapság egyre több embert foglalkoztat a kérdés, hogy immunrendszerünket hogyan befolyásolja az életmódunk – különösen a táplálkozásunk. Miféle tápanyagok szükségesek ahhoz, hogy megnöveljük ellenálló képességünket? Hogyan tudjuk felkészíteni szervezetünket a vírusokkal szembeni ellenállásra? Milyen ételek erősíthetik ezt a folyamatot? Mezei Elmira szerint jobb minden eshetőségre felkészíteni a szervezetet, mert minél erősebbek a védőbástyái, annál könnyebben tud megbirkózni a feladatokkal. Ez a receptgyűjtemény azokra a friss és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, amelyek jótékony tápanyagokkal látják el egész szervezetünket. 

Az egészséges étkezés alapja a változatosság és a kiváló minőségű alapanyagok. Természetesen egyetlen recept sem tartalmaz glutént, tejterméket és finomított cukrot – hiszen az is fontos, mit nem eszünk. Mezei Elmira új szakácskönyve nagy súlyt fektet arra is, hogy a hozzávalók rugalmasan helyettesíthetők legyenek – attól függően, hogy éppen mit tudunk beszerezni. A szerző a hagyományos évkört követi, vagyis arra buzdít, hogy mindig az évszaknak megfelelő, szezonális hozzávalókkal főzzünk. 

Stresszes időszakban különösen fontos, hogy megtaláljuk az örömet és a nyugalmat a főzésben, és kombinálni tudjuk a finomat az egészségessel. Az Immunerősítő ételek nem csupán azoknak nyújt segítséget, akik most teszik meg első, óvatos lépéseiket az egészséges táplálkozás irányába, de a már régóta megreformált háztartásoknak is képes új inspirációt adni.

4.499 Ft 3.599 Ft

Rohanó, stresszes hétköznapjainkon kapkodva étkezünk, nagyarányú szénhidrát- és cukorfogyasztás mellett étrendünk javarészt feldolgozott, tartósított élelmiszerekből áll. Az alapanyagok kiválasztásakor nem követjük az évszakok és napszakok változását, késő este is bőségesen vacsorázunk, sokat nassolunk, és így folyamatosan dolgoztatjuk az inzulinháztartásunkat. Az esti étkezések megzavarják a biológiai folyamatainkat, az alváshoz és ezáltal a szervek és sejtek regenerálódásához nélkülözhetetlen biokémiai rendszereinket. Ráadásul folyamatos információáradattal terheljük a szimpatikus idegrendszerünket és ezáltal hormonműködésünket. 

Ez a könyv a változtatás lehetőségét kínálja nekünk. Ám ahhoz, hogy megérthessük, milyen étkezési és életmódbeli változtatások szükségesek az egészséges életvitelhez és a krónikus betegségek megelőzéséhez, át kell tekintenünk szervezetünk működésének alapjait. Meg kell ismernünk a „néma betegség”, azaz a krónikus gyulladás kialakulásának körülményeit, emésztőrendszerünk működését, valamint azokat a környezeti tényezőket, amelyek hozzásegítenek bennünket az egészség eléréséhez. Ez utóbbiakhoz tartozik az étkezési ritmus, a stresszkezelés, a nyugodt alvás vagy a regeneráció. Mindez elvezet minket egy olyan étkezési irányzathoz, amely Magyarországon még kevéssé elterjedt, ám a külföldi gyakorlatban kifejezetten eredményesnek számít. A gyulladáscsökkentő étrend alapja a nehezen emészthető, a belekben könnyen fermentálódó szénhidrátok kiküszöbölése.

Rubin Eszter író, gasztronómus 65 gondosan összeállított és ínycsiklandó receptjét Farkas-Boross Zita funkcionális táplálkozási tanácsadó összefoglalója egészíti ki a diéta elméleti alapjairól. Újszerű megközelítésük segít eligazodni a helyes alapanyagválasztásban, amely nagymértékben javíthatja az új népbetegségek: a SIBO-hoz, az IBS-hez és a refluxhoz kapcsolódó emésztési problémákat. A változatos és tápanyagdús ételeket a szerzők a különböző szénhidrátok – különösen a keményítők – bélrendszerre gyakorolt hatásainak figyelembevételével válogatták össze, emellett természetesen nem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejterméket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat és hozzáadott cukrot, így a könyv az összetett táplálékallergiában/-intoleranciában érintetteknek is óriási segítséget nyújt.

Itt az idő, hogy ne másoktól várjuk a megoldást életminőségünk javítására: ismerjük fel a lehetőségeinket, és vegyük saját kezünkbe a gyógyulásunkat.

4.999 Ft 3.999 Ft
Szerző: Szendi Gábor

A Paleolit táplálkozás kezdőknek azoknak szól, akiknek eddig nem állt módjukban vagy nem volt idejük alaposan elmélyedni a paleolit táplálkozás rejtelmeiben. SZENDI GÁBOR könyve arra vállalkozik, hogy röviden és lényegre törően nekik is bemutassa a legfontosabb, legalapvetőbb paleo ismereteket. Hiszen rendkívül sokan vannak, akik elfoglaltságaik, rohanó életük mellett is szeretnének lehetőséget kapni arra, hogy a természet rendje szerint táplálkozva megőrizhessék vagy visszanyerjék egészségüket. 

A Paleolit táplálkozás kezdőknek kedvcsináló egy sorsfordító étrend bevezetéséhez és a témában való további elmélyüléshez. Megtudhatjuk, miért és hogyan okoznak a nyugati életmód által átalakított táplálkozási szokások olyan civilizációs betegségeket, amelyek a természeti népeknél ismeretlenek, hogyan okoz a túlzott szénhidrátfogyasztás szív- és érrendszeri megbetegedéseket, hogyan győzhetjük le könnyűszerrel a paleolit étrend segítségével a 2-es típusú cukorbetegséget, valamint hogy miként vezet a paleolit táplálkozás elveinek követése koplalás nélkül is gyors fogyáshoz és az egészséges testsúly folyamatos fenntartásához.

SZENDI GÁBOR könyvének átdolgozott és bővített kiadásában a tőle megszokott tudományos alapossággal és igen szemléletesen foglalja össze a legújabb kutatási eredményeket is, hogy olvasói napra készen, jól informáltan követhessék ezt a forradalmi táplálkozási módot, mely teljes összhangban áll az ember evolúciójával.

3.999 Ft 3.199 Ft
Szerző: Mezei Elmira
A paleo idestova hat éve hódít hazánkban. Bár sokan csupán egy újabb divathóbortnak tartották, ami előbb-utóbb lecseng, a paleo sikere töretlen, és mind nagyobb tömegeket gyógyít ki a nyugati embert sújtó betegségekből. Az eltelt idő alatt az alapelvek mit sem változtak, de számos – elméleti és gyakorlati – kérdés fogalmazódott meg a gondolkodó és fejlődni vágyó paleósokban. Bővítenénk ételeink repertoárját, és a megszokott ízek helyett egészséges tengeri herkentyűket kóstolnánk? Kíváncsiak vagyunk, miért vált világtrenddé, hogy „az orruktól a farkukig” fogyasszuk el az állatokat, visszatalálva táplálékunk eredeti forrásához? Régóta kacérkodunk a ketogén étrend kipróbálásával, de sosem tudtuk, hogyan vágjunk bele? A paleo legjelentősebb hazai táplálkozási tanácsadója és szakácsa, Mezei Elmira hisz a megújulásban: abban, hogy rég bevált receptek ismételgetése helyett állandóan frissíteni kell tudásunkat. Így születhetett meg ez a sokoldalú szakácskönyv, amelynek méltó párja állandó szerzőtársa, Szendi Gábor nagyszabású elméleti összefoglalója, a Paleolit ismeretek haladóknak.
3.990 Ft 3.192 Ft