Paleolit konyha haladóknak
Kiadás éve: | 2015 |
Oldalszám: | 196 |
Méret: | 165*235 |
ISBN: | 9786155492938 |
Cikkszám: | 0601 |
Elérhetőség: | Raktáron |
Szerző: | Mezei Elmira |
Fülszöveg
A paleo idestova hat éve hódít hazánkban. Bár sokan csupán egy újabb divathóbortnak tartották, ami előbb-utóbb lecseng, a paleo sikere töretlen, és mind nagyobb tömegeket gyógyít ki a nyugati embert sújtó betegségekből. Az eltelt idő alatt az alapelvek mit sem változtak, de számos – elméleti és gyakorlati – kérdés fogalmazódott meg a gondolkodó és fejlődni vágyó paleósokban. Bővítenénk ételeink repertoárját, és a megszokott ízek helyett egészséges tengeri herkentyűket kóstolnánk? Kíváncsiak vagyunk, miért vált világtrenddé, hogy „az orruktól a farkukig” fogyasszuk el az állatokat, visszatalálva táplálékunk eredeti forrásához? Régóta kacérkodunk a ketogén étrend kipróbálásával, de sosem tudtuk, hogyan vágjunk bele? A paleo legjelentősebb hazai táplálkozási tanácsadója és szakácsa, Mezei Elmira hisz a megújulásban: abban, hogy rég bevált receptek ismételgetése helyett állandóan frissíteni kell tudásunkat. Így születhetett meg ez a sokoldalú szakácskönyv, amelynek méltó párja állandó szerzőtársa, Szendi Gábor nagyszabású elméleti összefoglalója, a Paleolit ismeretek haladóknak.