Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Rubin Eszter - Farkas-Boross Zita

Rendezés:
Nézet:

Rubin Eszter író, gasztronómus és Farkas-Boross Zita funkcionális táplálkozási tanácsadó új életmódkönyve a változtatás lehetőségét kínálja nekünk. A kötet részletesen áttekinti a „néma betegség”, azaz a krónikus gyulladás kialakulásának körülményeit, emésztőrendszerünk működését, valamint azokat a környezeti tényezőket is, amelyek befolyással lehetnek az egészségünkre. Mindez elvezet minket egy olyan étkezési irányzathoz, amely Magyarországon még kevéssé elterjedt, ám a külföldi gyakorlatban kifejezetten eredményesnek számít. Ez a gyulladáscsökkentő étrend, amelynek alapja a nehezen emészthető, a belekben könnyen fermentálódó szénhidrátok kiküszöbölése. A könyv újszerű megközelítése segít eligazodni a helyes alapanyagválasztásban, amely nagymértékben javíthatja az új népbetegségek: a SIBO-hoz, az IBS-hez és a refluxhoz kapcsolódó emésztési problémákat is. 

Az elméleti összefoglalót 65 gondosan összeállított és ínycsiklandó recept követi, amelyeket a szerzők a különböző szénhidrátok – különösen a keményítők – bélrendszerre gyakorolt hatásainak figyelembevételével válogatták össze, emellett természetesen nem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejterméket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat és hozzáadott cukrot, így a könyv az összetett táplálékallergiában/-intoleranciában érintetteknek is óriási segítséget nyújt.

„Napjaink talán legfőbb – vagy mondhatnánk: legégetőbb – problémája a gyulladás: milliók küzdenek gyulladásos állapotokkal, tünetekkel, ám megoldás csak ritkán érkezik. A táplálkozás útvesztőiben ez a mű hiánypótló, a benne lévő receptek nagy segítséget nyújtanak a mindennapokban, a leírások pedig válaszokat adnak a miértekre.”
Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. A Jaffa Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerű Árnyékkert című regénye, ezt követte 2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv első és második kötete. www.rubineszter.com

FARKAS-BOROSS ZITA holisztikus és funkcionális táplálkozási tanácsadó, közgazdász. Közel húsz éve foglalkozik természetgyógyászati módszerekkel, sikeres nemzetközi karrierjét hátrahagyva hivatásként választotta az integratív szemléletű életmódtanácsadást. Fő profilja a speciális egészségmegőrző protokollok, különös tekintettel az autoimmun és emésztőrendszeri betegségekre. www.anandazen.hu
 

https://bit.ly/3D3J5WE

4.000 Ft

Miért ilyen gyakori az inzulinrezisztencia napjainkban? Hogyan lett népbetegség a pajzsmirigy-alulműködés? Milyen tényezők járulnak hozzá a nagymértékű elhízás-járványhoz? Miért kezdődik manapság sokkal korábbi életkorban a menopauza?

Megszokhattuk, hogy a klasszikus orvoslás egymástól elkülönítve kezeli a különböző egészségügyi panaszainkat, a tünetekre helyezi a hangsúlyt, és gyógyszerekkel próbálja oltani a tüzet. A hormonrendszerünket működésben tartó szerveink azonban megbonthatatlan egységet alkotnak, így az egészséges hormonegyensúlyt akkor érhetjük el, ha teljes rendszerszemléletű megközelítéssel indulunk el a gyógyulás útján. Nem lehet különválasztani a pajzsmirigy, a hasnyálmirigy, a mellékvesék és az ivarszervek gyógyítását, hiszen mindezek tökéletes együttműködésben dolgoznak. A HPA tengely – funkcionális kapcsolat a hipotalamusz, a hipofízis és mellékvesekéreg között –, más néven stressztengely egyensúlyának kibillenése számos modern betegség gyökéroka, amelyekre a gyógyszerszedés helyett jobb megoldási lehetőségek is léteznek.
Ebben az életmódkönyvben a hormonegyensúly eléréséhez kínálunk újszerű szemléletet, átfogó, minden szervre ható javaslatokat és recepteket. A sejtjeinkben működő energiakályhákat, a mitokondriumokat vesszük célba, és arra törekszünk, hogy életmódunk megváltoztatásával újra tökéletesen ellássák feladatukat. A receptek alapanyagául olyan élelmiszereket válogattunk össze, amelyek bővelkednek a mitokondriumok működését támogató antioxidánsokban és egyéb jótékony tápanyagokban. Nem arra koncentrálunk, mit nem szabad, mit ne együnk, mit ne csináljunk, miről mondjunk le. Mert a lemondás, a nélkülözés is stressz, a közös étkezésekből kimaradás pedig szociálisan elszigetel. Ahhoz adunk iránymutatást, hogy milyen döntések vezetnek a korlátozottságmentes, egészséges élethez.

„Manapság a hormonális problémák, betegségek rengeteg embert érintenek. Ezért is nagyon fontos minden olyan segítség, ami a páciensek életminőségét javítja, a gyógyulást segíti. Rubin Eszter könyve a szerzőktől megszokott alapossággal és részletességgel mutatja be a hormonrendszert támogató ételeket, amelyeket a mindennapokba beépítve erősíthetjük a szervezetünket, segíthetjük a gyógyulást.” – Dr. Csomai Zita


RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. A Jaffa Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerű Árnyékkert című regénye, ezt követte 2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv első és második kötete, majd a Gyulladáscsökkentő étrend és életmód. További szépirodalmi kötetei: Barhesz (2012, Ulpius Ház), Barhesz 2., bővített kiadás (2016, Atheneum), Bagel (2016, Atheneum), Minek szenved, aki nem bírja (2021, Kalligram). A Barheszből monodráma is készült, amelyet Csákányi Eszter adott elő. www.rubineszter.com
FARKAS-BOROSS ZITA holisztikus és funkcionális táplálkozási tanácsadó, közgazdász. Közel húsz éve foglalkozik természetgyógyászati módszerekkel, sikeres nemzetközi karrierjét hátrahagyva hivatásként választotta az integratív szemléletű életmódtanácsadást. Fő profilja a speciális egészségmegőrző protokollok, különös tekintettel az autoimmun és emésztőrendszeri betegségekre. www.anandazen.hu
 

https://bit.ly/3HbnwEL

4.000 Ft