Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Scar Tissue

Online ár:
5.990 Ft
4.792 Ft
ISBN: 9786155899140
Cikkszám: 1750
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Kiedis, Anthony - Sloman, Larry

Fülszöveg

1983-ban, négy önjelölt csibész tört ki a Los Angeles-i zúzós neo-punk rock mezőnyből. Teljesen egyedi, életveszélyesen kozmikus hard-core funk zenéjükkel hívták fel magukra a figyelmet. Húsz évvel később, a Red Hot Chili Peppers, minden buktató és alakváltás ellenére a világ egyik legsikeresebb zenekarává nőtte ki magát. A Red Hot szövegírója, illetve énekese, Anthony Kiedis végig ott ült a hullámvasúton.
Scar Tissue – Chili a sebre Kiedis perzselően őszinte memoárja az ámokfutásnak is beillő életéről. Anthony a Közép-Nyugaton töltötte gyerekkorát, majd 11 évesen Los Angelesbe költözött az apjához, Blackie-hez, aki akkoriban a hollywoodi elit legmenőbb tabletta-, fű-, és kokaindílere volt. A mindennapos tivornyákon, amelyeken olyan prominens Sunset Strip-i csillagok is megfordultak, mint Keith Moon, Jimmy Page és Alice Cooper, az akkor még csak 12 éves fiúnak jutott bőven az apja csajaiból, illetve drogjaiból. Rövid gyerekszínész karriert futott be, majd miután kihullott a UCLA-ről, fejest ugrott a Los Angeles-i underground szcénába. A díványlakó , kajatolvaj, koncertekre belógó, speedet, kokaint és heroint lövő Kiedis minden éjjel kétségbeesetten kutatta az igazi nagy flasht.
Ezt végül a zenében lelte meg. Amikor összeállt három gimis haverjával, az élete végre értelmet nyert: felszabadítani az emberek libidóját és terjeszteni a Chili Peppers szívvel-lélekkel bulizós életfelfogását. A zenei újítónak számító Uplift Mofo Party Band keresztül-kasul bejárta az Államokat és egy egész generációnyi zenészre gyakorolt hatást. A Scar Tissue – Chili a sebre sava-borsát az Anthonyval kapcsolatba került, különböző ünnepelt hírességekről szóló történetek adják.
A sikernek és a mértéktelenségnek azonban mindig megvan a maga ára. Önéletrajzában Kiedis őszintén ír a lélek- és zenésztársa, Hillel Slovak túladagolásáról, illetve a saját maga véget nem érő küzdelméről a kábítószerrel. Volt idő, amikor a ma már multimilliomos Anthony hajléktalanként speedballozott mexikói gengszterekkel Los Angeles autópályafelüljárói alatt. Spirituális útkeresése Indiába, Borneóba és Thaiföldre is elvitte, de az igazi megvilágosodás otthon várt rá.
A kifejezetten olvasmányos műben, Anthony sorra veszi a gyönyörű és erős nőket, akik a múzsái voltak, és visszapörgeti életútját, melynek során például fél millió ember előtt lépett színpadra Woodstockban, illetve találkozott a száműzetésben élő dalai lámával. Ez egy történet a kicsapongásról és az elhivatottságról, az összetartozásról és a széthúzásról, a nemtörődömségről és a jóvátételről.

Neked ajánljuk