Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Szepsy István - Noblesse Oblige

Ár:
1.990 Ft
1.592 Ft
Kedvezmény: 398 Ft
Kedvezmény: 20%
ISBN: 9789639971325
Cikkszám: 0140
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Kántor Endre

Fülszöveg

„Szepsy István ikon, Tokaj újrateremtője. Kevés olyan borász van ma Magyarországon, akinek ilyen egybehangzóan pozitív lenne a megítélése. De amikor ezt megemlítettem neki, elengedte a füle mellett. Szepsyéknél szemmel láthatóan nem a külcsínen van a hangsúly, ez már a borospalackokon, a címkéken is feltűnő. A pince sem látványpince, sőt, belépve kicsit gyanús is, hogy ennyi az egész. Aztán az úgynevezett birtokfurmint megkóstolása után már nincs idő ilyesmin töprengeni, mert más dimenzióba kerülünk…”

„A munka nem egyszerű robot: abban nincs akarat, elhatározás. Én tudni akarom, amit csinálok, sőt nem csak tudni, hanem megtanulni elvégezni a munkát. Vagyis: akarat, tudás, munka. Ami pedig ehhez társul az egység megértéséből fakadóan: a szeretet. Az általános szeretet, amely nélkül az egésznek nincs értelme, mert akkor kinek és miért dolgozunk? Valakinek és valakiért dolgozunk mindig. Nem csak azért, hogy legyen mit enni-inni, hanem mert az a lét normális állapota, hogy tesszük a dolgunkat, és úgy éljük az életünket, hogy méltók legyünk rá.”

A bor filozófiája című sorozatunk kötetei egy-egy neves magyar borász portréját rajzolják meg. Életükkel, világlátásukkal, ars poeticájukkal és boraikkal ismerkedve az olvasó képet kaphat a magyar borvidékek és a hazai borkultúra jellegzetességeiről is.