Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Az elkényeztetett gyerek legendája

Online ár:
3.490 Ft
2.792 Ft
ISBN: 9786155609572
Cikkszám: 0724
Elérhetőség: Nem rendelhető
Szerző: Kohn, Alfie

Fülszöveg

A mai fiatalok azt hiszik, körülöttük forog a világ, elkényeztetettek, önzők, végre meg kellene tanulniuk, hol a helyük – sóhajtjuk sokszor, és hasonlóan panaszkodik sok más szülő is körülöttünk. Manapság minden megváltozott…

De biztos ez? Nem ismerős a sóhajtozás valahonnan? Valószínűleg minden generáció azt érzi, sosem volt még olyan súlyos ez a probléma, mint éppen most.

Alfie Kohn sorra veszi az engedékenységgel és a szigorúsággal kapcsolatos közkeletű nézeteket, és erősen megkérdőjelezi, van-e igazi alapja az elkényeztetés miatti pániknak. Annak érdekében, hogy pszichésen egészséges, talpraesett gyerekeket neveljünk, számos hagyományos kérdés újragondolására hív.

Vajon a túlbuzgó „helikopterszülők” korát éljük, vagy inkább a gyerekek elhanyagolása miatt kellene aggódnunk? Kőkemény házi feladatok és a versengés készítenek fel valakit a nagybetűs életre, vagy a bőkezűen osztogatott jutalmak? Ha pedig egyik sem, akkor mégis milyen eszközünk marad? Mitől fejlődik a gyerekek önbecsülése? Mindannyian tudjuk, hogy aki fütyül a tananyagra, visszabeszél a tanároknak, és a saját feje után megy, az előbb-utóbb megjárja. De tényleg az engedelmesség az egyetlen üdvözítő út?

Alfie Kohn fanyar humorú és humánus könyve arra biztat, ne aggódjunk túlzottan, hogy elég szigorúan fogjuk-e a gyerekeinket. Az engedékenység valódi alternatívája ugyanis nem a szigor, hanem az odafigyelés. Ne fukarkodjunk a bátorítással, neveljünk józan lázadókat, akik képesek alakítani saját világukat.

Alfie Kohn Amerika-szerte ismert szakértő, tizenöt gyermeknevelési könyv, köztük a Szülők feltétel nélkül szerzője, egyetemek és konferenciák népszerű előadója, televíziós műsorok visszatérő vendége. A hagyományos, büntetésen és jutalmazáson alapuló nevelés legnagyobb kritikusa, könyvei húsz nyelven jelentek meg világszerte. Maga is gyakorló szülő, feleségével és két gyerekével Bostonban él.

Neked ajánljuk