Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Érzelmek kisgyerekkorban

Online ár:
1.750 Ft
ISBN: 9786155609947
Cikkszám: 0779
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Liebermann, Alicia F.

Fülszöveg

Miért a „nem” a kedvenc szava az egy és három év közötti gyereknek? Miért csimpaszkodik belénk, ha a következő pillanatban dacosan ellök magától? Mit tegyünk, ha hirtelen kézzel-lábbal tiltakozik egy olyan hétköznapi helyzetben, mint az esti fürdés? Miért hisztizik?

Ebben az életkorban már heves, ellentmondásos és folyton változó érzelmek dúlnak a gyerekekben. A kisgyerekkor érzelmi hullámzásai óriási kihívás elé állíthatják a szülőt és a gyereket is. Mialatt egy bölcsődés robbanásszerű testi és agyi fejlődésen megy keresztül, a szülőnek biztos pontnak kell maradnia az érzelmi viharok kellős közepén is.

Alicia F. Lieberman munkája az első könyv, amely az egy- és hároméves kor közötti gyerekek intenzív érzelmi életét tanulmányozza. Évtizedeket felölelő kutatásaiból kiindulva, valós példákkal, konkrét esetekkel szemléltetve veszi sorra és elemzi a leggyakrabban felmerülő problémákat. Nagy empátiával és szeretettel fordul mind a gyermek, mind a szülő felé. Úgy mutatja be és magyarázza a lélektani folyamatokat, hogy a szülő képes legyen átérezni-megérteni a kicsi gyakran irreálisnak és logikátlannak tűnő viselkedését. És azt, hogy a gyereknevelés fantasztikus kalandja során neki, a szülőnek legalább annyit kell tanulnia és fejlődnie, mint a világot éppen felfedező kislányának, kisfiának.

A hasznos és gyakorlatias tanácsokkal szolgáló, élvezetes stílusban megírt Érzelmek kisgyerekkorban segítséget nyújt ahhoz, hogy megértsük gyerekünket, és könnyebbé, boldogabbá tegyük a vele töltött időt. Nemcsak szülőknek ajánlható olvasmány, mindenkinek tartogathat felfedezésszámba menő meglepetéseket!

Alicia F. Lieberman San Franciscóban a Kaliforniai Egyetem pszichiátria tanszékének oktatója, az Infant-Parent Program szaktanácsadója. Az anya-gyermek kötődéssel kapcsolatos kutatásai szerte a világon ismertté tették a nevét.

Neked ajánljuk