Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Létnyomás- ekönyv

Online ár:
2.999 Ft
Szerző: Herczegh Máté
ISBN: 9789634757337

Fülszöveg

Miben hihetünk, ha már semmiben sem hihetünk?

Sokan hordunk rózsaszín szemüveget, és mantrázzuk fogcsikorgatva, hogy az élet szép! Ha ez működne, már rég jól lennénk. Induljunk most a legkomorabb képtől: engedjük, hogy Kopernikusz, Darwin, Nietzsche, Freud és a kortárs elméletek a kozmosz legszélére sodorjanak minket, majd amikor legalább önmagunkban biztos talajra lelnénk, az egységesnek hitt énünk is szétmálljon. A tudományos eredményekkel összhangban lássuk, amint széttöredezett lényekként belehajolunk az entrópia szelébe – s lélekfoszlányaink még egymáshoz sem találnak el, nemhogy egy kielégítő élethez.

Ez nem ártalmatlan intellektuális kalandozás! Mélyre menni fájdalmas. De ha a legrosszabb lehetséges világban fel tudnánk tárni egy értelmes élet alapjait, az minden helyzetben megingathatatlan lenne... Nem érdemes alászállni ezért?

Herczegh Máté író, filozófus. 1989-ben született Budapesten. Szegeden doktorált filozófiából, ahol váltakozva menekült a bohémia, az elvont okoskodás és az aszkézis örömeibe az őt leginkább nyugtalanító kérdés elől. Azóta szabadabban él. Legnagyobb hatással Viktor Frankl, Ernest Becker, Matthieu Ricard és Wim Hof voltak gondolkodására.

Rendelési link: https://bit.ly/3YTEpeG