Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Mit akar a férfi? -ekönyv

Online ár:
3.490 Ft
Szerző: Power, Nina
ISBN: 9789634758273

Fülszöveg

Erőteljes és szokatlan könyvében Nina Power azt állítja, számos nyugati országban háború folyik a férfiak ellen. A férfiakat, fogalmaz a szerző, folyamatosan negatív színben tünteti fel a popkultúra: erőszakosnak, önzőnek és lustának állítja be őket, a maszkulinitást pedig gyógyíthatatlanul mérgezőnek. Ez az általános támadás azzal a veszéllyel fenyeget, hogy újrateremti azt a negatív csoportsztereotípiát, amely a múltban oly gyakran vezetett előítéletekhez. 
Power úgy véli, alapvető különbségek állnak fenn a férfiak és a nők között, és hogy a társadalomnak nem válna kárára, ha némileg férfiasabb karaktert öltene. „A fiúkat és a férfiakat hagyni kell jónak lenni, és jobbá válni” – fogalmaz. Stílusa provokatív és határozott, s közben fontos kérdéseket vet fel, például arról, miért olyan magas az öngyilkosságok aránya a fiatal férfiak körében, vagy a férfiak hogyan használhatják pozitív módon a maszkulinitásukat a bántalmazó férfiak megrendszabályozására. A könyv meghökkentően eredeti, amikor szóba kerülnek a különféle férfimozgalmak is. Power ezekben is a jót keresi, vagy legalábbis nem ítéli el őket ellentmondást nem tűrően. 
A szerző fő üzenete, hogy a férfiak démonizálása előnytelen a nők számára is. A könyv őszinte kísérlet arra, hogy elemezze a két nem közötti viszonyokat, és megpróbáljon megoldást találni arra, hogyan élhetnének együtt úgy, hogy élvezik a különbözőségüket. Elvégre a nők és a férfiak az emberiség egész történelme során csapatot alkottak, és egymást kiegészítő tulajdonságaiknak köszönhetjük, hogy a mai napig itt vagyunk. Ez a felismerés pedig kiváló alapot szolgáltat a két nem közötti megbékélésre. 

NINA POWER brit filozófus, kritikus, kultúrteoretikus. Több kötet szerzője, emellett vezető szerkesztője a Compact nevű amerikai politikai online folyóiratnak.

Rendelési link: https://bit.ly/40hPF6g