Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A Beastie Boys intergalaktikus története (képregény)

Online ár:
4.990 Ft
3.992 Ft
ISBN: 9786155899225
Cikkszám: 1736
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Dudich Ákos

Fülszöveg

Beastie Boys 1981-ben alakult New Yorkban a The Young Aborigines hardcore-punk banda romjain. Zeneileg fokozatosan a hiphop irányába tolódtak el, amivel párhuzamosan a tagság is átalakult. Végül a magot hárman alkották: Adam „MCA” Yauch (vokál, basszusgitár), Michael „Mike D” Diamond (vokál, dob, programozás) és Adam „Ad-Rock” Horovitz (vokál, gitár).

Az első DJ-jük és menedzserük az azóta az egyik legkeresettebb producer, Rick Rubin volt. Turnéztak Madonnával, szerveztek fesztiválokat Tibet megsegítésére, nyolc lemezt készítettek, melyek mind platinastátuszt értek el, és a Rock and Roll Hírességek Csarnokában is helyet kaptak. A hardcore-ból induló hiphopcsapat szinte minden stílusba belenyúlt, legyen az jazz, rock, metal, vagy tibeti szerzetesek kántálása.

A több mint harmincéves működésük során olyan elsőosztályú rap-előadókkal fociztak egy ligában, mint a Run DMC, LL Cool J, a Public Enemy, vagy Ice-T. A csúcsra elsősorban Adam „MCA” Yauch széles spektrumú látásmódja és kísérletező zenekari víziója juttatta a Beastie Boys-t, ám a nagy menetelésnek 2012-ben sajnos vége szakadt. A zenész, társadalmi aktivista és független filmes MCA meghalt torokrákban, és ezzel a Beastie Boys befejezte aktív működését. Mike D és Ad-Rock 2018-ban megjelentették a beszédes című Beastie Boys Book életrajzot, majd 2020-ban Spike Jonze rendezésében elkészítették a könyv stand up comedy-be oltott dokumentarista filmverzióját, a Beastie Boys Story-t, szépen elkötve ezzel minden BB-szálat.

Jelen képregény főhajtás e zenekar előtt, igaz történetét Dudich Ákos ex-zenei újságíró, fordító és könyvkiadó szedte össze, az izgalmas, 80 oldalas forgatókönyvet pedig Szemán Ábris képregényrajzoló keltette életre fekete-fehérben.

Neked ajánljuk