Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Szilaj ló

Online ár:
5.590 Ft
4.472 Ft
ISBN: 9786155899201
Cikkszám: 1753
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Marshall, Joseph

Fülszöveg

Szilaj Ló (Crazy Horse, vagy Tasunke Witko, 1840?-1877), a sziú indiánok briliáns hadvezére a 19. század második felében elkeseredett küzdelmet folytatott a fehér bevándorlók terjeszkedése ellen. Az amerikai vadnyugat egyik legkarizmatikusabb alakjaként tartják számon, akinek vezetése alatt az indián harcosok legyőzték és megsemmisítették Custer híres 7. lovasezredét, térdre kényszerítve ezzel az Amerikai Egyesült Államok hadseregét. A neves történész, Joseph Marshall segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy Szilaj Lót úgy ismerjük meg, ahogy kortársai ismerhették.

Marshall maga is a sziú lakota nemzetségből származik, és Szilaj Ló életrajzát átfogó kutatásokra, valamint a törzsi szájhagyományokra alapozta rokonai visszaemlékezéseinek segítségével, melyeket nagyon ritkán osztanak meg az indián közösségeken kívül. Betekintést nyerhetünk a korabeli lakota
életmódba, megismerhetjük az eszméket, melyekért Szilaj Ló harcolt, és fel is áldozta magát. Rendíthetetlenül haladt előre a látomása által kijelölt ösvényen. Megtalálta, majd elvesztette élete szerelmét. Útját a kötelességtudat jellemezte, megpróbáltatások, csalódások sokasága, gyász, halál kísérte. Egy felejthetetlen hős, aki nagybetűs legenda marad örökre.

Neked ajánljuk