Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Egy czitrom hajával - Szabó Magda ízei II.

Ár:
3.490 Ft
2.792 Ft
Kedvezmény: 698 Ft
Kedvezmény: 20%
ISBN: 9789634751403
Cikkszám: 0958
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Szabó Magda

Fülszöveg

Szabó Magda, akinek életművét sokáig lezártnak hittük, még mindig tartogat meglepetéseket számunkra. Hagyatékából ismét előkerült egy szakadozott, rongyos-rojtos szélű, de csupa izgalmas ételreceptet tartalmazó füzet, amelyet bizonyára valamelyik Jablonczay- vagy Szabó rokontól örökölt, és amely az Egy meszely az fél icce című kötet után újabb gasztronómiai kalandozásra hívja az olvasót.

Vajon mi késztette Szabó Magdát – aki maga ritkán sütött-főzött – arra, hogy egy életen át megőrizze ezt a receptgyűjteményt? Nyilván gyerekkorát, gyerekkora ízeit idézte az emlékezetébe, hiszen ő is végigkóstolhatta valamennyi ételt. Ezekben a látszólag „hétköznapi” írásművekben sok minden megelevenedik a múltból, akár családja szokásaiból, napi történéseiből is, de izgalmas összevetni azt is, mi maradt meg és mi hullott ki az idő rostáján az alapanyagokból, mértékegységekből, elkészítési módokból.

Nem is gondolnánk, mi mindenről „mesélhet” a Napoleon torta, a császármorzsa vagy a bolygó hollandi. Igaz, hogy annak idején iccében, meszelyben, fontban, latban megadott hozzávalókból készültek, de némi számolgatással mi is alkothatunk belőlük olyan ételeket, amelyek a mai terített asztalnak is díszére válnak, és mindenki jóízűen fogyaszthatja őket. De, hogy megkönnyítsük az olvasók dolgát, jó pár fogásnak közöljük a mostani változatát is. Bátran szemezgessünk hát a sültek, édes és sós sütemények, puszedlik, piskóták, kiflik, stanglik és perecek közül. Manapság – és mint a könyvből kiderül, már annak idején is – közkedvelt és újra divatba jött ínyencségek receptjeit is megtaláljuk a gyűjteményben.