Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Hollywood noktürn

Ár:
3.490 Ft
2.792 Ft
Kedvezmény: 698 Ft
Kedvezmény: 20%
ISBN: 9786155609640
Cikkszám: 0795
Elérhetőség: Raktáron
Szerző: Ellroy, James

Fülszöveg

Los Angeles, 1950-es évek. Egy ünnepelt tangoharmonikás retteg a besorozástól, ezért inkább megszervezi a tökéletes emberrablást – önmagának. Egy bukott bokszolóból lett zsaru megtudja: szabadlábon a rablógyilkos, akit még ő juttatott a sittre, és akinek feltett szándéka, hogy a börtönből kijutva megöli őt. Két kopó emberrablókat üldöz egy isten háta mögötti vidéken, ám a hajszába rövidesen váltságdíjra éhes, mindenre elszánt hiénák is bekapcsolódnak. Egy kisstílű bűnöző új életet kezd, és hamarosan ölébe hullik az álommeló: heti ezer dollárért kell sétáltatnia egy elhunyt milliomos kutyáját, egyúttal vagyona örökösét – ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egy összetört szívű magánhekus évek óta hiába keresi nyomtalanul eltűnt énekesnő szerelmét – ám egy új megbízatás azzal kecsegteti, hogy a nyomára bukkanhat.

Sztárok tündöklése és bukása, fényes partik, füstös lebujok, a végzet asszonyai és könnyűvérű nők, nehézfiúk és a rend kilóra megvásárolható őrei – A Hollywood noktürn hat története a James Ellroytól megszokott cinikus, mocskos és kegyetlen világba kalauzolja olvasóját. A noir krimik koronázatlan királya nem okoz csalódást a legmegátalkodottabb Ellroy-rajongóknak sem, akik olyan régi ismerősökbe botolhatnak a novellákban, mint Buzz Meeks, Lee Blanchard, Mickey Cohen vagy Howard Hughes, és olyan feledhetetlen figurákkal ismerkedhetnek meg, mint a gyáva, mégis oroszlánszívű Dick Contino.

Kezdődjék az utazás az angyalok – és démonok – városának legmélyebb és legsötétebb bugyraiba!

NEMZEDÉKE KIEMELKEDŐ AMERIKAI KRIMIÍRÓJA. – The Independent

HAMMETT ÉS CHANDLER ÓTA NINCS ERŐSEBB ÉS LENYŰGÖZŐBB KRIMI A PALETTÁN. – Vox

James Ellroy az amerikai krimiirodalom élő klasszikusa, karcos és minimalista stílusa összetéveszthetetlen. Legendás L. A. Kvartettje (Fekete Dália, A nagy sehol, Szigorúan bizalmas, Fehér jazz) és Underworld U. S. A. című trilógiája számos díjat nyert. Több regényéből nagy sikerű filmet is forgattak. Ellroy 1948-ban született Los Angelesben, és jelenleg is ott él.