Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Táplálkozás

Rendezés:
Nézet:
Szerző: Szendi Gábor

Szendi Gábor új kötete tudományos kutatásokra alapozva bizonyítja, hogy erős immunrendszerünk legnagyobb ellensége nyugati életmódunkban, ezen belül is étrendünkben keresendő. Pusztán tablettákkal nem lehet sajnos az életmóddal végzett rombolást visszafordítani. 

Könyve ismerteti, milyen kockázatokat hordoznak a nap mint nap fogyasztott élelmiszerek, s az általuk okozott problémák: a magas vércukor- és inzulinszint, a különböző gyulladások. Bemutatja azokat a tudományosan igazolt, de talán kevésbé ismert módszereket, amelyekkel felvehetjük a harcot a legfélelmetesebb immunológiai betegségekkel is. Szendi állítja: majd minden betegség hátterében, így az immunműködés zavaraiban is a mitokondriumok hibás működése áll, ezért az immunrendszer serkentésének hatásos módja, ha a mitokondriumok számát és teljesítményét is növelni tudjuk. 

A szerző részletesen bemutatja az influenzajárványok természetét, és kiemelt figyelmet fordít a koronavírus elleni komplex és hatékony védekezésre. Bizonyítja, hogy az új járványt életmódunk tette különösen pusztítóvá, legfőképpen az ennek több évtizedes hatása alatt nyögő idős, krónikusan beteg emberek körében. Külön fejezetben foglalkozik a rák elleni küzdelemmel is: a deutériumszint csökkentésével, illetve a C-vitamin-infúzió hatásosságával. Szendi szerint sosem késő felébredni, és sokat tehetünk azért, hogy immunrendszerünk valóban erős ellenfélként nézzen szembe a különböző betegségekkel.

3.999 Ft 3.199 Ft

Hiánypótló, hasznos és különlegesen gyakorlati táplálkozási „tanácsadót” ad az olvasók kezébe BARTHA ÁKOS és MEZEI ELMIRA. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, ami napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb.
Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.
Az ausztrál Monash Egyetem kutatói által tudományos alapon kidolgozott módszer alapja az ún. erjedő szénhidrátok – kezdőbetűikből alkotott nevükön: FODMAP-ok – kerülése, mivel az arra érzékenyeknél ezek komoly bélpanaszokat okozhatnak. 
A leggyakoribb ilyen jellegű emésztőszervi egyensúlytalanság az IBS (irritábilisbél-szindróma), melynek kezelésében ezzel a módszerrel óriási sikereket érnek el. Ezenkívül hatékony lehet még IBD (gyulladásos bélbetegségek), funkcionális emésztőszervi rendellenességek, bélflóra-egyensúlytalanságok, felszívódási és emésztési zavarok, laktózérzékenység, valamint NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenység) esetén.
A terápiás célú étrend lényege, hogy kerüljük a magas FODMAP-tartalmú táplálékokat – többek között a laktóztartalmú tejtermékeket, a gluténtartalmú gabonaféléket, bizonyos zöldségeket és olajos magvakat, valamint némelyik gyümölcsöt is. Nem kell azonban megijedni, mert igen változatos a fogyasztható ételek sora – idetartozik minden hús- és halféle, a laktózmentes tejtermékek, a tojás, illetve sokféle zöldség és gyümölcs. A szerzők az alacsony FODMAP-étrend tudományos alaposságú és részletes bemutatása mellett kitérnek egyes betegségtípusok (endometriózis, ekcéma stb.) és a táplálkozás összefüggéseire, az igénybe vehető diagnosztikai eljárásokra, a manapság heves viták tárgyát képező probiotikumok hasznára, a modern kori édesítők, valamint a prebiotikus rostok és a gyógynövények szerepére.
A kötet második részében szereplő ínycsiklandó és főképp egészséges receptek pedig azt bizonyítják, hogy egy diéta nemcsak változatos, hanem igazán élvezetes is lehet!

BARTHA ÁKOS az élelmiszer- és a táplálkozástudomány több területén is tevékenykedett, hosszú évek óta foglalkozik az ételek, a táplálkozás bonyolult témakörével. Tapasztalataira és tanulmányaira alapozva kutatja a különböző diétákat és terápiás célú étrendeket. Küldetésének tekinti, hogy kiutakat mutasson a táplálkozási tanácsok útvesztőiből, valamint hidakat építsen a hagyományos orvosi szemlélet és a tudományosan is alátámasztott, természetes módszerek között. 

MEZEI ELMIRA táplálkozási tanácsadó és reformszakács, számtalan egészséges és ínycsiklandó étel megálmodója, tucatnyi nagy sikerű szakácskönyv szerzője. Specialitása a szűkített keresztmetszetű táplálkozáson belül a teljesség megtalálása. Főzőtanfolyamain és könyveiben arra tanít, hogy hogyan lehet egy diéta keretein belül ínyenc és teljes értékű kulináris élményt létrehozni. Inspirációt leginkább az ősi alapokon nyugvó, természetes és szezonális táplálkozásból merít.

3.999 Ft 3.199 Ft

Hackerekről sokat hallani a számítástechnika világában: ők a legmagasabb szinten értik és képesek módosítani az informatikai rendszereket. De vajon mit takarhat ez a kifejezés testi-lelki egészségünkkel kapcsolatban? LAKATOS PÉTER és SÁFRÁN MIHÁLY állítják: mindenki biohacker, aki a tudomány, a technika, illetve a saját magán végzett kísérletezés ötvözésével egészségesebb test és lélek elérésére, tökéletesebb agy- és izomműködésre, hosszabb és jobb minőségű életkilátásra törekszik.

Ha úgy döntesz, hogy belevágsz, te is lehetsz biohacker!

A szerzők neve ismerősen csenghet mindazok számára, akik tudatosan szeretnének élni, táplálkozni és edzeni. Új kötetük úttörő jelentőségű és egyben remekül használható, praktikus kézikönyv, amely segítséget nyújt abban,

- hogyan küszöbölheted ki a mesterséges fény okozta káros élettani hatásokat,
- milyen hatékonyabb légzéstechnikákat alkalmazhatsz sejtjeid optimális működése érdekében,
- miképpen alakíthatsz ki egészségesebb táplálkozási szokásokat, 
- miként illesztheted be a számodra legmegfelelőbb mozgás- és edzésformákat a napjaidba,
- mi módon hasznosíthatod a sport és az egészségmegőrzés legújabb, forradalmi elméleteit.


A Legyél te is biohacker! című könyv előcsalogatja a benned élő szuperhőst, és megismerteti veled azokat a módszereket, tapasztalatokat és szakmai titkokat, amelyek segítségével hosszú, boldog és egészséges életet élhetsz! 

3.499 Ft 2.799 Ft
Szerző: Lakatos Péter

Köztudott tény, hogy az életkor szinte valamennyi krónikus betegség esetén kiemelt kockázati tényezőt jelent. Bár az idő kerekét visszaforgatni nem lehet, Lakatos Péter szerint igenis módunkban áll lelassítani. Sőt, nem csupán az élettartamunkat növelhetjük meg, de azt az időt is, amelyet makkegészségesen töltünk.
A Kortalanul! lépésről lépésre mutatja be, hogyan javíthatsz az életminőségeden és a kilátásaidon. Ehhez azonban meg kell ismerkedned az emberi test alapvető működésével, ami 40 év felett bizony megváltozik – ezt a szerző saját tapasztalatai is megerősítik. A kötet részletesen szól légzésről, alvásról, fényről, edzésről, regenerációról, étkezésről – egyszóval mindenről, ami segíthet abban, hogy több energiád legyen a mindennapokban.
Lakatos Péter nem teljesíthetetlen feladatok elvégzésére buzdít, hiszen alapelve: minimummal az optimumot. A szerző szerint a legfontosabb a rossz szokások megváltoztatása, a gyakorlás és a fokozatosság. Könyvében mindenki megtalálhatja a saját fizikai és mentális állapotának, edzettségi szintjének és lehetőségeinek megfelelő javaslatokat. A kezdőknek az első héten nem kell tonnákat megmozgatniuk a konditeremben, elég, ha gyalog mennek fel az emeletre. A szerző állítja: ahhoz, hogy elinduljunk az egészségesebb élet felé vezető úton, nem költséges sportszerekre van szükség, hanem elhatározásra – és kitartásra.
Lakatos Péter könyve elsősorban a 40 év felettieknek szól, de a tanácsait éppúgy hasznosíthatják a fiatalabbak is: edzők és sportolók, profik és amatőrök – mindenki, aki magasabb életkort szeretne megérni fitten, erősen és egészségesen. 

LAKATOS PÉTER StrongFirst Master-oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu fekete öves gyakorló. Harminc éve oktat fitnesszel, légzéssel és mozgással kapcsolatos szakmai programok keretében itthon és külföldön egyaránt. A Ground Force Method megalkotója, krav maga mester. Számos kiváló szakkönyv szerzője. Legutóbbi könyve a Legyél te is biohacker!, melyet Sáfrán Mihállyal közösen írt.

3.499 Ft 2.799 Ft

Miután Paul és Shou-Ching Jaminet hosszú évekig sikertelenül küzdött krónikus betegségével, mindkettőjük érdeklődése az egészséges táplálkozás felé fordult. Öt éven át tartó kutatásaik eredményei gyökeresen megváltoztatták az életüket. A Tökéletes Egészség Diétában a tudós házaspár közérthető, világos stílusban magyarázza el, hogy tápanyagban szegény, toxikus étrendünk miként kezdi ki szervezetünket, illetve megtudhatjuk, hogyan nyerhetjük vissza egészségünket és érhetünk el tartós testsúlycsökkenést táplálkozási szokásaink optimalizálásával, méregtelenítő és immunerősítő étrenddel. A szerzők állítják: gyakran már attól a gyógyulás útjára léphetünk, ha betartunk bizonyos szabályokat az egészséges táplálkozással kapcsolatban. A kötetben számos praktikus tanács olvasható, amelyek segítségével könnyedén áttérhetünk az egészségesebb étrendre, elérhetjük ideális testsúlyunkat, és tartósan egészségesek maradhatunk. A tudományos kutatásokon alapuló Tökéletes Egészség Diéta egyszer s mindenkorra megváltoztatja életminőségünket.  A Jaminet házaspár által kidolgozott, tudományos kutatásokon alapuló, „tökéletesített paleolit étrend” (Vogue magazin) az önsanyargatás nélküli, tartós fogyás és a tökéletes egészség kulcsa. Maradjunk egészségesek, és érezzük jól magunkat a bőrünkben! Ez több mint egy egyszerű diéta.

Ez a tökéletes egészség programja. (…) Több száz táplálkozással és egészségmegőrzéssel foglalkozó könyvet olvastam, de a Tökéletes Egészség Diéta vezeti a toplistát.
Chris Kresser, az integratív gyógyszerészet szakértője

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos legjobb összefoglaló jellegű munka, amivel valaha találkoztam. Ha csak egy könyvet terveznek elolvasni a témakörben, ez legyen az.
Seth Roberts, PhD, pszichológus, a Berkeley Egyetem professor emeritusa

PAUL JAMINET, PHD a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központjának kutatója volt. Paul krónikus betegségét legyőzve úgy döntött, kifejleszti az öregedéssel és a betegségekkel kapcsolatos elméletét. SHOU-CHING JAMINET, PHD sejtbiológus és rákkutató a bostoni Beth Israel Kórház és a Harvard Orvosi Iskola munkatársa.

3.990 Ft 3.192 Ft
Szerző: Rubin Eszter

A Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak.
Az alacsony hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és szemléletváltáshoz. 
A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen lebontani.

„Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet.
A hisztaminproblémák okainak kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges hisztamin felhalmozódását.” 
Kulcsár Angéla
funkcionális táplálkozási szakértő

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. Fordulatos életpályája és személyes tragédiák is közrejátszottak korábban megjelent regényeinek témaválasztásában. Gasztronómiával gazdagon átszőtt első két kötete: Barhesz (2012), Bagel (2016). A Barheszből monodráma is készült, melyet Csákányi Eszter adott elő. A Jaffa Kiadónál 2019-ben megjelent utolsó kötete a nagy sikerű Árnyékkert

3.999 Ft 3.199 Ft
Szerző: Asprey, Dave

Golyóálló életmód: több vaj, kevesebb testedzés, pihentetőbb alvás - a frissebb elméért és a testért, amelyet megérdemelsz! 

Húszas évei közepén Dave Asprey, a sikeres vállalkozó milliókat keresett a Szilícium-völgyben. Csak éppen közel 140 kilót nyomott, annak ellenére, hogy azt tette, amit az orvosok tanácsoltak: nem evett többet napi 1800 kalóriánál, és másfél órákat edzett, hetente hatszor. 
Amikor a zsírfelesleg miatt már az agyára is sűrű köd kezdett ereszkedni, és az ételek utáni sóvárgás minden energiáját és akaraterejét elszívta, Asprey ugyanazt a gyakorlatot követte, mint amelyik korábban vagyonos emberré tette: „meghekkelte" a saját testét. Több mint 300 ezer dollárt és 15 évet áldozott arra, hogy kiderítse, mi fogja vissza a teljesítményét, és áll a boldogsága útjába. Annak érdekében, hogy testileg és szellemileg is csúcsformába kerülhessen, különböző orvosi vizsgálatokat végeztetett, eldugott tibeti kolostorokat keresett fel, és behatóan tanulmányozta a hagyományos, illetve alternatív megoldásokat. Az eredmény: a golyóálló diétának elkeresztelt gyulladáscsökkentő program, amely gyors, éhségmentes fogyást és drasztikus teljesítménynövekedést eredményez. 
A golyóálló diéta gyökeresen meg fogja változtatni azt, ahogyan a fogyókúráról és az egészséges életmódról vélekedsz. Ki fogod hagyni a reggelit, abbahagyod a kalóriák számolgatását, rengeteg egészséges telített zsírt és intelligens táplálékkiegészítőket fogyasztasz majd, és kevesebbet edzel és alszol. Ennek eredményeképpen nőni fog az energiaszinted, izmosabbá válsz, és sorra olvadnak le rólad a fölösleges kilók. A hagyományos fogyókúrák szemléletét elvető Asprey a negyvenes éveire leadott 45 kilót, és ma egészségesebbnek és szellemileg frissebbnek érzi magát, mint valaha. Ha te is erre vágysz, csak kövesd a Golyóálló diéta útmutatását! 

Dave Asprey szilícium-völgyi befektető, vállalkozó, hivatásos biohekker, a vajjal dúsított golyóálló kávé megalkotója, a Silicon Valley Health Institute elnöke és a 8 millió hallgatóval rendelkező podcast, a Bulletproof Radio házigazdája. Szerepelt a Today Show-ban, a Nightline-ban, a CNN-en, a Financial Times, a Rolling Stone, a Men's Health, a Vogue, a Marie Claire, a Slate, a Forbes és még tucatnyi más folyóirat hasábjain. A Brit Columbia-i Victoriában, illetve a washingtoni Seattle-ben él.

3.990 Ft 3.192 Ft

 

Lakatos Péter és dr. Váczi Péter könyve ritka és példamutató kezdeményezés, hiszen egy erőnléti szakértő és egy orvos állt össze, hogy hatékony tanácsokkal szolgáljon a ketogén diéta mindennapi alkalmazásával kapcsolatban. Az erőnléti szakértő pontosan érti, milyen sok betegséget előzhet meg vagy épp gyógyíthat a mozgás és a helyes étrend, az orvos pedig maga is edz.

A KETO természetesen című könyvünk részletesen ismerteti, hogy a ketogén étrend miért áll ma a figyelem középpontjában, miért használják krónikus betegségek kiegészítő kezelésére, és miért alkalmazható sikeresen a top sportolók körében is. A szerzőpáros rávilágít arra, hogy mi a különbség a ketogén diéta és a természetes ketogén diéta között: az utóbbi nemcsak a ketogén alapelveket alkalmazza, hanem a paleolit étkezés szabályait is beépíti az étrendbe. 

Három alapelv a könyv minden fejezetében visszaköszön: az ételünk legyen természetes, legyen helyi és legyen szezonális – ha ezt a három szabályt betartjuk, egyszerre teszünk jót az egészségünkkel, a környezetünkkel és a bolygónkkal. A kötet megismerteti az olvasókat a böjt és az időben korlátozott étkezések jótékony hatásaival, megtudhatjuk, hogyan alkalmazhatjuk a ketogén alapelveket a sportban, tanácsokat kapunk, milyen makrotápanyagokat fogyasszunk és miért, és kiderül az is, miként előzhetjük meg a falási rohamokat. A szerzőpáros olyan régi mítoszokkal is leszámol, mint hogy naponta hatszor kell étkeznünk, vagy hogy ha nem eszünk, lelassul az anyagcserénk. A könyvben egyhetes mintaétrend is található, amely megkönnyíti a természetes ketogén diéta gyakorlati alkalmazását.

3.999 Ft 3.199 Ft
Szerző: Mezei Elmira

Manapság egyre több embert foglalkoztat a kérdés, hogy immunrendszerünket hogyan befolyásolja az életmódunk – különösen a táplálkozásunk. Miféle tápanyagok szükségesek ahhoz, hogy megnöveljük ellenálló képességünket? Hogyan tudjuk felkészíteni szervezetünket a vírusokkal szembeni ellenállásra? Milyen ételek erősíthetik ezt a folyamatot? Mezei Elmira szerint jobb minden eshetőségre felkészíteni a szervezetet, mert minél erősebbek a védőbástyái, annál könnyebben tud megbirkózni a feladatokkal. Ez a receptgyűjtemény azokra a friss és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, amelyek jótékony tápanyagokkal látják el egész szervezetünket. 

Az egészséges étkezés alapja a változatosság és a kiváló minőségű alapanyagok. Természetesen egyetlen recept sem tartalmaz glutént, tejterméket és finomított cukrot – hiszen az is fontos, mit nem eszünk. Mezei Elmira új szakácskönyve nagy súlyt fektet arra is, hogy a hozzávalók rugalmasan helyettesíthetők legyenek – attól függően, hogy éppen mit tudunk beszerezni. A szerző a hagyományos évkört követi, vagyis arra buzdít, hogy mindig az évszaknak megfelelő, szezonális hozzávalókkal főzzünk. 

Stresszes időszakban különösen fontos, hogy megtaláljuk az örömet és a nyugalmat a főzésben, és kombinálni tudjuk a finomat az egészségessel. Az Immunerősítő ételek nem csupán azoknak nyújt segítséget, akik most teszik meg első, óvatos lépéseiket az egészséges táplálkozás irányába, de a már régóta megreformált háztartásoknak is képes új inspirációt adni.

3.999 Ft 3.199 Ft
Szerző: Dr. Shawn Baker

A Húsevő diéta olyan forradalmi étrendet mutat be, amely szemben áll minden korábbi táplálkozási szokással, elképesztő eredményei mégis önmagukért beszélnek. 
Az emberi emésztőrendszer felépítése arra utal, hogy őseink alapvetően húsfogyasztók voltak, és csak viszonylag kevés növényi rostot kellett feldolgozniuk. Nem véletlen, hogy a legtöbb energiát és tápanyagforrást igénylő szervünk, az agy fejlődése végül lehetővé tette a bolygó meghódítását. Az embernek csak akkor kellett más táplálék után néznie, és áttérnie a vegyes táplálkozásra, amikor a nagyvadak száma csökkenni kezdett. Ma talán újra visszatérhetünk a húsalapú táplálkozáshoz. 
Az úgynevezett carnivore étrend megengedi bármely állati eredetű táplálék fogyasztását, beleértve a halat, a tojást, a tejet, a vajat, a sajtokat és az állati eredetű zsiradékokat is. Dr. Shawn Baker cáfolja azokat a feltevéseket, hogy a csak húst fogyasztóknál hiánybetegség alakulna ki. Mítosz az is, hogy a húsevés köszvényhez vezet, vagy hogy a vöröshús-fogyasztás növeli a vastagbélrák kockázatát. A könyv részletesen beszámol a módszert alátámasztó evolúciós, történelmi és táplálkozástudományi ismeretekről, így érthetővé válik, miért érnek el olyan sokan kimagasló sikereket vele. Az elméleti hátteret ámulatba ejtő személyes történetek is kiegészítik. 
A húsevő diéta több egyszerű étrendnél: alkalmazása az élethosszig fennállónak és súlyos lefolyásúnak ítélt betegségekre is megoldást nyújthat, s erre a szerző tudományos magyarázattal is szolgál. A carnivore étrend hatására számos panasz megszűnik vagy enyhül, sőt elhízás esetén is sikerrel alkalmazható.

DR. SHAWN BAKER az Egyesült Államok légierejénél szolgálva megjárta Afganisztánt, ahol ortopéd traumás sérülések szakértőjeként dolgozott. Az elmúlt években munkájában arra összpontosít, miként lehet a táplálkozást egészségi állapotunk, teljesítményünk és általános közérzetünk javítása érdekében felhasználni. Az általa kialakított Carnivore Training System, valamint magánkonzultációi révén ezreket inspirált arra, hogy megkérdőjelezzék a táplálkozással kapcsolatos, idejétmúlt dogmákat, és válasszák a húsevő étrendet.

4.999 Ft 3.999 Ft

Rohanó, stresszes hétköznapjainkon kapkodva étkezünk, nagyarányú szénhidrát- és cukorfogyasztás mellett étrendünk javarészt feldolgozott, tartósított élelmiszerekből áll. Az alapanyagok kiválasztásakor nem követjük az évszakok és napszakok változását, késő este is bőségesen vacsorázunk, sokat nassolunk, és így folyamatosan dolgoztatjuk az inzulinháztartásunkat. Az esti étkezések megzavarják a biológiai folyamatainkat, az alváshoz és ezáltal a szervek és sejtek regenerálódásához nélkülözhetetlen biokémiai rendszereinket. Ráadásul folyamatos információáradattal terheljük a szimpatikus idegrendszerünket és ezáltal hormonműködésünket. 

Ez a könyv a változtatás lehetőségét kínálja nekünk. Ám ahhoz, hogy megérthessük, milyen étkezési és életmódbeli változtatások szükségesek az egészséges életvitelhez és a krónikus betegségek megelőzéséhez, át kell tekintenünk szervezetünk működésének alapjait. Meg kell ismernünk a „néma betegség”, azaz a krónikus gyulladás kialakulásának körülményeit, emésztőrendszerünk működését, valamint azokat a környezeti tényezőket, amelyek hozzásegítenek bennünket az egészség eléréséhez. Ez utóbbiakhoz tartozik az étkezési ritmus, a stresszkezelés, a nyugodt alvás vagy a regeneráció. Mindez elvezet minket egy olyan étkezési irányzathoz, amely Magyarországon még kevéssé elterjedt, ám a külföldi gyakorlatban kifejezetten eredményesnek számít. A gyulladáscsökkentő étrend alapja a nehezen emészthető, a belekben könnyen fermentálódó szénhidrátok kiküszöbölése.

Rubin Eszter író, gasztronómus 65 gondosan összeállított és ínycsiklandó receptjét Farkas-Boross Zita funkcionális táplálkozási tanácsadó összefoglalója egészíti ki a diéta elméleti alapjairól. Újszerű megközelítésük segít eligazodni a helyes alapanyagválasztásban, amely nagymértékben javíthatja az új népbetegségek: a SIBO-hoz, az IBS-hez és a refluxhoz kapcsolódó emésztési problémákat. A változatos és tápanyagdús ételeket a szerzők a különböző szénhidrátok – különösen a keményítők – bélrendszerre gyakorolt hatásainak figyelembevételével válogatták össze, emellett természetesen nem tartalmaznak gyulladáskeltő hatású alapanyagokat: glutént, tejet és tejterméket, tojásfehérjét, élesztőt, szóját, kukoricát, napraforgóolajat és hozzáadott cukrot, így a könyv az összetett táplálékallergiában/-intoleranciában érintetteknek is óriási segítséget nyújt.

Itt az idő, hogy ne másoktól várjuk a megoldást életminőségünk javítására: ismerjük fel a lehetőségeinket, és vegyük saját kezünkbe a gyógyulásunkat.

4.499 Ft 3.599 Ft

A modern kor embere elveszítette kapcsolatát a természettel – sőt saját magával is. Bár génjeinket tekintve kőkori emberek vagyunk, étrendünket legtöbb esetben mégsem ennek megfelelően alakítjuk ki. Szendi Gábor és Mezei Elmira legendás szakácskönyve megmutatja, miként térhetünk vissza ősi önmagunkhoz, hogy összhangban élhessünk testünk igényeivel – és közben a modern élet előnyeiről se kelljen lemondanunk.

A hazai paleo mozgalom két elismert szaktekintélye két közös, nagy sikerű szakácskönyvet is jegyzett az elmúlt évtizedben. Szendi Gábor az étrend elméleti alapjaiba avatta be olvasóit, míg Mezei Elmira a csodás receptekért felelt. E két könyv legfontosabb elméleti tanácsait és legjobb receptjeit gyűjtöttük most össze egyetlen kötetbe. Szendi Gábor saját fejezeteit kiegészítette a legújabb tudományos eredményekkel, Mezei Elmira pedig felfrissítette a recepteket, hiszen az étrend számos fontos hozzávalója azóta nálunk is elérhető.

A több mint 140 recept bizonyítja, hogy a paleo lényegével jól megfér a szezonális, friss alapanyagok változatos használata. Emellett lemondással sem jár: a Paleolit szakácskönyv segítségével az olvasó tapasztalni fogja, hogy a paleolit étrend és a kulináris örömök remekül kiegészítik egymást – miközben minden egyes ízletes paleo falattal közelebb jutunk egészségünk helyreállításához vagy épp a gyógyuláshoz. És mindezt a természet csodálatos rendje szerint…

4.499 Ft 3.599 Ft